Забравеното автосъкровище, което потъна в ръжда

Във Франция организират търг за коли, потънали в забрава от 50 години
11 дек 2014 17:26, Красимир Ангелов
12

Снимка: ofigenno.cc

Мнозина мечтаят един ден да открият заровено някъде уникално съкровище. Какво обаче е било учудването на внуците на предприемача Роже Байон, които наскоро откриха... забравеното автосъкровище на своя дядо.

Домът на тези прекрасни ретро автомобили, потънали в ръжда, се оказа отдавна забравено селско имение във Франция. А под ръжда, растения и дори мъх се крие една от най-богатите колекции класически и спортни автомобили, чиято стойност е няколко милиона евро.

Самият бизнесмен Роже Байон, който се е занимавал с транспорт в годините след Втората световна война, е починал преди десетита години. В последните си часове, както и в своето завещание, той никъде не е посочил за колекцията си и какви бижута има в нея.

Около 60 от тези ретро автомобили ще бъдат продадени на търг през февруари 2015 година, а роднините на предприемача очакват да получат поне 12 милиона евро за тях.

Вижте някои от автомобилите в следващата галерия, а още за тях може да научите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дядото е имал вкус, дори 50 годишната ръжда не може да скрие красотата и елегантността на колекцията му. Дано да попаднат в добри ръце и отново да се върнат на пътя.
8
0
 
1
 
! Отговори
Freddie Quell преди 9 години
Автомобили направени с любов и изкуство. Бих предпочел да притежавам един такъв ретро автомобил в добър вид пред едно мазерати или ламборгини, никога не съм бил фен на лъскавите нови возила.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че не е имало катун наблизо
6
2
 
13
 
! Отговори
Мангау преди 9 години
Колоко жилезо има за бране....
5
1
 
12
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
До 5 и 6:Тези коли струват всяка по няколко милиона, да, НО само ако са перфектно реставрирани. В сегашния им вид нищо чудно общо да могат да се продадат за 12 мил. евро, а след това богаташи да дадат още няколко пъти по толкова за реставрация, и чак тогава всяка да струва шеатцифрвна сума.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При това от вашия линк - 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider Chassis 2935 Ex Alain Delon Baillon CollectionEstimate : 9 500 000 12 000 000 ? 1956 Maserati A6G Gran Sport Frua Chassis 2140 Baillon CollectionEstimate : 800 0000 1 200 000 ? Вземете малко гледайте какво пишете.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...няколко милиона евро..." - за коя точно от тези? Не всички са в такова състояние. Хем най-богатата колекция, хем само за едно ферари ми дават по 20-30 милиона, после цялата колекция няколко милиона - нещо не се връзва превода в ефир.
2
11
 
14
 
! Отговори
дд преди 9 години
малиййй, колко железор... *** да си в днешно време...
1
4
 
32
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Както и останалите неща , едно време всичко е било много по-истинско ... сега дори най-реномираните марки предлагат коли който са буквално еднодневки.Жалко