"Мис Свят" 2014 в сянката на убийството на "Мис Хондурас"

121 красавици ще се борят за короната в неделя в Лондон
Обновена: 13 дек 2014 17:55 | 13 дек 2014 17:55,
20
"Мис Свят" 2014 в сянката на убийството на "Мис Хондурас"
Снимка: Reuters

Сто двайсет и една млади жени от цял свят ще се състезават за короната на "Мис Свят" в издание 2014 на конкурса, който ще се състои в неделя в Лондон, предаде Франс прес. Празникът беше помрачен от неотдавнашното убийство на "Мис Хондурас" Мария Хосе Алварадо.

Младата хондураска на 19 години и сестра й, 23-годишната София Тринидад Алварадо, бяха застреляни в деня, когато Мария трябваше да замине, за да участва в състезанието. Телата на двете сетри бяха открити полузаровени край брега на една река.

Още по темата
До този момент четирима души са били задържани, главният заподозрян е Плутарко Антонио Руис, приятел на убитата София Тринидад.

В Лондон, където пристигнаха на 20 ноември, кандидатките за титлата взеха участие в паметна церемония, на която плакаха и се молиха пред портрет на загиналата Мария.

"Съкрушени сме", заяви президентката на конкурса Джулия Морли, изразявайки надежда "утрешният ден да даде възможност за едно по-добро бъдеще".

След като получи короната, бъдещата "Мис Свят" ще отиде в Хондурас, там ще бъде построено училище, което ще носи името на двете сестри, загинали в разцвета на младостта си.

Конкурсът "Мис Свят" ще се състои в аудиториума на Ексел Лондон, голям конферентен център на брега на Темза.

В очакване на финала, 121-те претендентки да наследят короната на миналогодишната победителка в конкурса филипинката Меган Янг, взеха участие в различни гала представления и ревюта.

Те посетиха и Оксфордския университет, по покана на Оксфорд Юниън, престижен клуб за дебати, посрещал събеседници от ранга на Алберт Айнщайн и Майка Тереза. Пред тълпа от студенти миските не се престрашиха да разискват подробности от теорията на относителността, но се опитаха да ги убедят, че могат да допринесат с нещо за намаляването на страданието в света.

Меган Янг заяви с просълзени очи, че "Мис Свят" няма призванието да "спаси целия свят", но само "малки части от него", защото жените, участващи в конкурса "не са Супермен".

"Мис Свят" не е знаменитост, тя е посланичка", заяви от своя страна "Мис САЩ" Елизабет Сафрит. "Мис Свят" носи промяна. Тя установява проблемите и намира решението", добави младата жена, цитирайки думи на бившите американски президенти Джордж Буш и Джими Картър, срещите й с които ще останат най-паметни в живота й.

Часове преди финала букмейкърите в Обединеното кралство дават предимство на "Мис РЮА" Ролин Строс, 22-годишна, студентка по медицина. Залаганията за мургавата красавица с бадемови очи, висока 1,77 м. са две към едно, изпреварвайки "Мис Англия" Карина Тиръл и "Мис Индия" Коял Рана.

С Лондон конкурсът "Мис Свят" се завръща в града, където се е родил под името "конкурс бикини" през 1951 година, в която Кики Хаакансон получи короната, изпреварвайки останалите 25 кандидатки.

Много бивши участнички в престижния конкурс впоследствие станаха кинозвезди, като американката Холи Бери, финалистка през 1986 и носителка на "Оскар" за най-добра женска роля през 2009, а така също и индийката Айшвария Рай, която стана звезда в Боливуд.

Състезанието "Мис Свят" е по-старо от конкурентното "Мис Вселена", чието следващо издание е във Флорида през януари. Венецуела е страната с най-много титли "Мис Свят", шест на брой, пред Индия и Великобритания, всяка от които има по пет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста фалшиви усмивки.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грозотии, не като нашЕТО, мисис Свят. :))))
11
0
 
1
 
! Отговори
TRAKIEC преди 9 години
DO 10:THAILAND BE NE TAIWAN...... TAIWAN E PROVINCIQ NA KITAI TAM SA SI NORMALNI JENI
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aide stiga be ! Pak poslani4ki I krasotata shte spasi sveta?!? Nomer pet e prav-vsi4ki miski sa prosto k.vi deto sa pro4eli samo Koelyu i Murakami ( ili sa nau4ili imenata na dvama avtori-pove4e ne mogat, milite). I shto da sa nedostapni, kato sa mladi I krasivi- naprotiv, po sa dostapni...vapros na pari-nomer 6-ako gi nyamash, vazhishtavai I'm se I gi bogotvori...
9
0
 
1
 
! Отговори
Angel преди 9 години
Аман от неподготвени журналисти :X Не знам кое и е мургавото на Мис ЮАР, не знам кое и е бадемовото в очите :X Нескопосана журналистика.
8
0
 
0
 
! Отговори
Шрек преди 9 години
Анита Мейзер ще ни представи достойно и на този кОнкурс. То затова няма българска представителка, за да отиде тя :) Късмет, Анита! С обич, Шрек
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скука, много са еднакви.
6
0
 
0
 
! Отговори
ETNA преди 9 години
до 4: за какво ни е да пращат наша представителка? С тези критерии, с които ги избират, ще пратят някои крокозъбер, дето само ще ни срами :)5: що за тъпо изказване?!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, били посланички...пък аз досега си мислих че са к.ви
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда тази година няма Мис България, даже в Уикипедия не пише. Жалко за убитите сестри, да почиват в мир!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са яко ококорени и озъбени, а някой дори изглеждат да са възможно интелигентни...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимка или име на наш'та?
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-малкото трябваше да отменят конкурса тази година, светът нямаше да се свърши, ама пуста му печалба...