Организират четене на сценария на "Убийствено интервю" в Ню Йорк

Хората се обединяват около идеята за свободата на словото
23 дек 2014 15:12,
6
Организират четене на сценария на "Убийствено интервю" в Ню Йорк
Снимка: Архив Reuters

В Ню Йорк на 27 декември ще бъде проведено публично четенe на сценария на скандалния филм "Убийствено интервю" /The Interview/, съобщава агенция ТАСС, цитирайки вестник "Лос Анджелис таймс".

Още по темата
Мероприятието ще се състои в театър "Трихаус" и ще бъде безплатно за посетителите. Организаторите на четенето изтъкнаха, че искат да предоставят възможност на всички желаещи да се обединят около идеята за свободата на словото и да я защитят от хакерите.

Сценарият ще бъде четен от театрални и комедийни актьори. Фабулата на филма за покушението на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун е написана от Дан Стърлинг, Евън Голдбърг и Сет Роугън. Лентата беше екранизирана от компанията "Сони пикчърс".

В края на ноември неизвестни хакери проведоха кибератака срещу "Сони пикчърс" и похитиха конфиденциални данни. В интернет бяха пуснати филми, които не бяха излезли на екран, както и сценарият на новия филм за Джеймс Бонд. Хакерите оставиха и послание със заплахи. В него предупреждаваха, че по време на прожекциите на "Убийствено интервю", ще бъдат извършвани терористични актове.

Поради тази причина от "Сони" обявиха, че отменят премиерата и рилийза на филма. По-късно, под натиска на обществеността, компанията промени своето решение и заяви, че ще пусне филма. Но засега още не е известно на какви носители.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
Значи Сони направиха страхотна реклама на един некадърен филм и сега ще го пуснат с милиардна печалба. Американското правителство пък целенасочено подхранва идеята за страшния външен враг в лицето на Сев. Корея и така държи на къса каишка народа си. Медиите имат храна за дълги и протяжни "коментари и анализи" по темата. С едно изречение - бизнес, правителство и медии, както винаги в капиталистическите общества са в в публична оргия,скрепила съюзните им отношения
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***! джихадистите са им стигнали на милиметри от задниците, те се занимават със северна корея
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има разлика между свобода на словото и слободия на словото. По същата логика да напсуваш някого, или да кажеш нещо обидно е свобода на словото. Това е вербална агресия и заяждане. Не съм фен на диктаторите, но тъкмо бяха взели да се размразяват нещата и с това заяждане пак ще се върнат там, където бяха, че и по-зле. Някой хора са готови и война да спретнат, дразнейки другия и твърдейки нещо за "свобода на словото".