Ердоган и президент, и модно гуру в Турция

Все повече мъже в държавата носят карета
13 яну 2015 13:42,
45
Ердоган и президент, и модно гуру в Турция
Снимка: Reuters, архив

Реджеп Тайип Ердоган, по-добре известен с работата си да управлява Турция като неин президент, намери ново поприще - да създава собствена мода, пише турското англоезично издание "Хюриет дейли нюз".

Анадолската агенция интервюира моден дизайнер и трима топ мениджъри на турски марки облекло, за да научи повече за модното начинание на Ердоган.

Според дизайнера Левон Кордончиян моделът сако, предпочитан от турския президент, не е бил особено популярен в Турция, но напоследък все повече мъже носят подобни карирани костюми.

"Президентът Ердоган е човекът, внесъл в Турция карираната мода. Никой не оказва влияние върху нашия президент; той не следва света, а по-скоро създава собствена мода", допълва Кордончиян, който е син на едноименния моден дизайнер, изпратен в Париж от основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк, за да учи мода.

Сюлейман Оракчъоглу, директор на турски холдинг, притежаващ няколко марки за мъжка мода, казва за Ердоган, че "представя добра хармония между физически дадености и стил". Според него държавният глава прави по-добър моден избор от други световни лидери. Оракчъоглу препоръчва на Ердоган да избира студени тонове на топлите цветове за вратовръзките и ризите си.

Джемалеттин Сарар, ръководител на друга модна компания, сподели гордостта си от факта, че тяхна марка е "влязла в гардероба на президента". "Понякога работим с него и чрез собствената му марка "РТЕ" /съдържаща инициалите на турския президент, бел.ред./, добавя Сарар.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: модаТурцияЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Атака преди 9 години
Te си гледат своито канче а не като тебе в канчето на ближния си или на европа... Това се нарича завист или останало нещо от хаидутлука да откраднем от ближниа или евро парички.
28
1
 
1
 
! Отговори
грг преди 9 години
Яжте боб за да имате газ,руския ви брат ви продава газ чрез Турция.О времена,о нрави.
27
0
 
4
 
! Отговори
за 34 преди 9 години
А, че ти Турция в Европа ли я слагаш?!???? Откога сте европейци, не разбрах?
26
0
 
2
 
! Отговори
за 35 преди 9 години
Още никъде не пътуват в България с шинобуси. Но в Турция магаретата са на мода :))) Копаете ли под Босфора тунелчето, да ви свърже жп транспорта с Европата, та да идват китайските стоки по евтино насам?
25
0
 
2
 
! Отговори
за 34 преди 9 години
Може да имат големи молове, ама моловете са пълни с чужди фирми, и те търгуват по европейски стандарт. А иначе е майко мила! От Истанбул до Анкара, а това са най престижните градове...
24
3
 
1
 
! Отговори
даа преди 9 години
В Турция пътуват с влак стрела,а в България с шинобуси,смях,това е смешно а не сакото на Ердоган
23
2
 
3
 
! Отговори
за 30 преди 9 години
Кой ходи на места, дето не мога да си позволя? Ефендито с протегнатата за бакшиш ръка ли? Та в Турция няма дори нормална търговия. Там за всяка покупка започва ориенталско надлъгване, наречено "пазарлък" и това е смисъла на живота им. Само че аз нямам цялото време на света, за да им се вързвам на средновековния манталитет. Ердоган няма ли пак да обяви амнистия на мръсните пари, че да понапълни банките и да вдигне показателите? Или беше твърде скоро последната?
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че нали ходим всяка година на море в Турция! Всички екскурзоводи са от бившите съветски републики и от Балканите. Където се ползва компютър и език са само чужденци. Турците са в пералнята, кухнята и носят куфарите :) Могат да ти покажат само останки от гръцката и византийска култура, хвалят се с джамии, строени от помохамеданчени "неверници". А виж, за арменските и другите кланете нещо се ослушват, не се хвалят с тях и даже упорито твърдят, че извънземните са ги извършили...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо свързано с Турция не ме интересува. Да не ни вкарват "бежанци" през границата и да си гледат Анадола!
20
8
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
когато забраниха партията на лаза ердоган европа протестира и ако турция ве4е не е светска вината я носи гейска европа,но светските турци и кемалистите са милиони видяхме ги в парка гези 2013 година.
19
14
 
21
 
! Отговори
Смехххххххххххх преди 9 години
С това сакце ми прилича на анадолски дюлгерин на сватба :) Горките турци, толкова са назад от цивилизования свят :) Чалга държавичка :)
18
6
 
29
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Това ако е модно гуру аз съм Юри Гагарин
17
2
 
21
 
! Отговори
да sic преди 9 години
Ти било ли си някога в турция
16
13
 
5
 
! Отговори
stan преди 9 години
Do anonimen 10.ami mediite v BG podgotvyat psihiceski naselenieto za bude6tiyat ni sultan na Bulgaristan.loool
15
34
 
19
 
! Отговори
sic преди 9 години
Не са самохвалци! Турция е на светлинни години пред нас във всяко отношение. Отидете, вижте, четете и се информирайте и чак тогава давайте мнения.
14
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците са самохвалци.Само се хвалят колко са велики.Хубаво е да погледнат какво мислят другите за тях.
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въведе отново да се ходи в официално учреждения със забрадки.Даже изгониха и затвориха в затвора един преподавател, който беше против в училище да вижда ислямска пропаганда в дрехите.Сега вече по училищата пингвини бол.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип карето е много кръстове свързани понежду си.Може би е решил да става християнин?
11
3
 
13
 
! Отговори
Ристу Зидаристу преди 9 години
Прави се на шотландец с тия карета!
10
3
 
19
 
! Отговори
Бедният Ердо преди 9 години
Сигурно каретата му спомнят времето, когато е продавал леблебия.Общо взето дрехите му са като на клоуните в ЦИРКА.