Ердоган и президент, и модно гуру в Турция

Все повече мъже в държавата носят карета
13 яну 2015 13:42,
45
Ердоган и президент, и модно гуру в Турция
Снимка: Reuters, архив

Реджеп Тайип Ердоган, по-добре известен с работата си да управлява Турция като неин президент, намери ново поприще - да създава собствена мода, пише турското англоезично издание "Хюриет дейли нюз".

Анадолската агенция интервюира моден дизайнер и трима топ мениджъри на турски марки облекло, за да научи повече за модното начинание на Ердоган.

Според дизайнера Левон Кордончиян моделът сако, предпочитан от турския президент, не е бил особено популярен в Турция, но напоследък все повече мъже носят подобни карирани костюми.

"Президентът Ердоган е човекът, внесъл в Турция карираната мода. Никой не оказва влияние върху нашия президент; той не следва света, а по-скоро създава собствена мода", допълва Кордончиян, който е син на едноименния моден дизайнер, изпратен в Париж от основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк, за да учи мода.

Сюлейман Оракчъоглу, директор на турски холдинг, притежаващ няколко марки за мъжка мода, казва за Ердоган, че "представя добра хармония между физически дадености и стил". Според него държавният глава прави по-добър моден избор от други световни лидери. Оракчъоглу препоръчва на Ердоган да избира студени тонове на топлите цветове за вратовръзките и ризите си.

Джемалеттин Сарар, ръководител на друга модна компания, сподели гордостта си от факта, че тяхна марка е "влязла в гардероба на президента". "Понякога работим с него и чрез собствената му марка "РТЕ" /съдържаща инициалите на турския президент, бел.ред./, добавя Сарар.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: модаТурцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
11
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
А ЖЕНИТЕ ФЕРЕДЖЕТА.
8
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ot 5 dena ni govoriat vse za erdogan!!! kakvo tolkova senzacionno ima v negoviiat jivot,che ni zanimavate vse s negovata osoba???
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май в днес.бг са много очаровани.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този кариран и измачкан костюм прилича на селски каруцар , тръгнал на сватба в града.
5
3
 
20
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Като Северно Корейския лидер, модна икона!?
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тепърво Турция ще яде дървото от Ердоган . Приключи светската държава .
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"много важна" статия,а пък според мен Ердоан анъм е законодателка на модата в Турция,я каква е ослепително секси в шамиите с които се увива,типична представителка на съвременна "напредваща"...към миналото Турция и това е така защото 70-80% от турското население е с такова "модерно и напредничаво" мислене
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решетката му стои добре!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и много яки мустаки.