Ван Гог - треньор на Манчестър Юнайтед, Ботичели - италиански макарони

Ново проучване показва неграмотността на британците
Обновена: 4 фев 2015 11:28 | 4 фев 2015 11:28,
7
Ван Гог - треньор на Манчестър Юнайтед, Ботичели - италиански макарони
Снимка: Reuters, архив

За някои британци Ван Гог е името на последния треньор на "Манчестър Юнайтед", а Ботичели - марка италиански макарони, пише в. "Дейли мирър".

Други поданици на Нейно Величество твърдо вярвали, че Пикасо е марка шампанско, Караваджо - марка кафе, а Матис - френски шампоан.

Странното откритие било направено във връзка с проучване, поръчано от телевизионната мрежа "Никелодеон". То обхванало 2000 души.

Художникът Делакроа бил припознат като такъв само от 48 на сто от анкетираните. Останалите го свързвали с марка бижута. 82 на сто от запитаните правилно отговорили, че Реноар е художник. Останалите виждали в името му бранд вино или автомобилна марка.

Близо 20 процента от запитаните дами били уверени, че Ботичели е оперен певец, а 5 на сто, че Матис е френски президент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
някой преди 9 години
Все едно, че ако сред почитателите на родната чалга пуснете проучване и някой ще Ви каже кой е Реноар и кой е Матис. Обикновено се съобщава и аудиторията, която е проучена, иначе си е спекулация, търсеща сензация.
3
2
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
По-интересното е, че когато са ти задоволени хранителните нужди обикновено се посяга към задоволяване на духовните такива. При уж толкова добре уредените западни общества получаващи и солидни възнаграждения явно това не е така. Или поне в голямата си част хората не им пука за някаква си култура.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдааа, не е лесно да си ***, но за сметка на това със самочувствие!
1
4
 
29
 
! Отговори
Някой преди 9 години
И откога глупостта на ингилизите е новина?! Честно.