Площад в италиански град предизвика скандал

Прекръстили го в чест на проруски сепаратисти
Обновена: 9 фев 2015 11:07 | 9 фев 2015 11:04,
42
Площад в италиански град предизвика скандал
Снимка: община Чериано Лагето

Преименуването на площад в малък италиански град предизвика дипломатически скандал, пиши БиБиСи.

Площад в Чериано Лагето в северната провинция Ломбардия вече се нарича „Мъчениците на Одеса“. Преименуването е в чест на загиналите при два случая в украинския град. Първият е клането на евреи през 1941 г., а вторият – загиналите проруски сепаратисти по време на сблъсъците с украинската армия през май месец на 2014 г.

Новото име на площада, който всъщност се използва за паркинг, разгневи посланика на Украйна в Италия. В писмо до местните власти той настоява името на площада да бъде променено, тъй като липсва ясна и обективна оценка на събитията от май 2014 г.

По думите на дипломата решението на кмета е силно манипулирано от политически сили, подкрепящи руската страна в конфликта.

Кметът Катанео опроверга информацията и настоя, че решенията в Италия не трябва да се взимат под външно въздействие. „Площад „Мъчениците на Одеса“ ще остане с това име“, заяви той. „В Чериано има демократично избрана власт и това не е украинската“, допълни още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Няма нищо лошо да се нарича така. В Одеса загинаха 50 души, 32 руснаци изгоряха в Дома, останалите - украинци застреляни преди това при стълкновенията по улиците на града и пред Дома. Трябва да се почитат всички жертви независимо от коя страна са. Само бременната и нейния мъж, не трябва да се почитат, за тях има доказващ видеоматериал как подпалват с ''***'' хвърлен от покрива на Дома 17годишно момиче.
27
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
"Прекръстили го в чест на проруски сепаратисти"Драги самопровъзгласили се журналисти от днес.бг - хората в Одеса (мирни граждани, жени, включително бременна) на 2 май бяха убити и изгорени по съвсем съзнателен и жесток начин. ПО ФАШИСТКИ. Това е абсолютно зверство и престъпление срещу човечеството. И беше извършено от ***, които не само не са преследвани, но и са прикривани от бандеровските марионетки на Киевските власти.За какви "проруски" и за какви "сепаратисти" ми говорите вие, бе?
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Чериано има демократично избрана власт и това не е украинската----------Време е Украинците да разберат!Ние сме свободни. Аз не ги харесвам, те избиват цивилни!Аз имам право да не ги харесвам и да ги псувам колкото си искам и когато си искам, както и те!
25
3
 
15
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Марийче, що ми се струва, че преди около месец съм чел тоя преразказ от вашата безпристрастна, като ББС медия! Та убитите (изгорени живи + бременна майка с разпран корем) от фашагите и бандеровците, което е едно и също, били сепаратисти т.е. терористи. И, к,во, украинския посланик протестирал пред кмета, сигурно оня веднага е извади лупарата и посланика е напълнил със съдържание панталоните! Краварите ще постъпят с Украйна като сърбите в оня нецензурен виц ".... ово е стандарт, ***ш и хвърляш!"
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, каква изкривяваща истината статия. В Одеса имаше протест, дори не ставаше дума за сепаратизъм. Фашизираните главорези на десен сектор тогава избиха мирни граждани, които се опитваха да се скрият в сградата на Профсъюзния дом. Между тях имаше и българи. Няма нищо скандално в името на площада. По-скоро скандалното е защо в България още няма площад с такова име.
23
4
 
30
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
Ето това вече е брутална манипулация "загиналите проруски сепаратисти по време на сблъсъците с украинската армия през май месец на 2014 г."Всъщност бяха мирно протестиращи, опитали се да се скрият в обществена сграда от футболни фенове-неофашисти и изгорени живи. Разследване до момента няма, наказани също. Около 50 човека бяха зверски изгорени и ЕС прие това с разбиране.
22
2
 
11
 
! Отговори
hgdjhgkjhl преди 9 години
-10 разконспирирах те! ти си посланика на Украйна в Италия.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
FED е на практика вече една обикновена голяма печатница на зелени хартийки. Дори и съхраняваното злато във фортнокс се иказва, че не е злато а друг метал в златна обвивка. Лошото е, че като почне обезценяване на американския долар, ще бъде лавин. С тази лавина последно ще ни плашат.
20
4
 
29
 
! Отговори
Росен преди 9 години
На 1 май 2014 загинаха синдикалисти, не сепаратисти. Между тях и 2ма етнически българи. Изгориха ги живи демократите майданци на "сотник Микола", никакви военни на са ги изгорили. Лъжа след лъжа, ама идва в повече тая помия и италианците го казват. Ние не забравяме, нито прощаваме.
19
4
 
32
 
! Отговори
ББС преди 9 години
От тази статия става ясно, че според ББС, което значи според официален Лондон, в Одеса са били избити сепаратисти. А, всъщност, мъже, жени вкл.бременни и деца бяха подпалени и изгорени в Профсъюзния дом в Одеса!Мир ли? Укрите ще видят кон боб яде ли!
18
2
 
28
 
! Отговори
Ха Ха преди 9 години
Променете го веднага, щото шоколадовия мозък ще ви прати танковете. Украинската армия, е най-мощната шиколадова армия в света, питайте посланника им да ви каже.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укрите ако не бяха направили тези неща нямаше да има площад с такова име.
16
26
 
2
 
! Отговори
-10 преди 9 години
А това *** не го знам какво е, нещо за мазана ли е? Но пък ти вземи малко да попрочетеш за историят на бесарабските българи, като как ги е ползвала Руската империя във войните, които е водила, за репарациите които сме плащали на на същата тази Руска империя след руско-турската "освободителна" война. Пресметни ги в сегашни пари и се замисли. За репарациите, които сме плащали на СССР след Втората световна война.
15
3
 
51
 
! Отговори
:) преди 9 години
В Чериано има демократично избрана власт и това не е украинскатаЕвропейците се събуждат от комата. Европа има един естествен съюзник и това е Русия. Американците са просто печатари на зелени хартии и нямат бъдеще.
14
30
 
2
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Румбо, руснаците нямат интерес да си прибират паметника. Те не са се и напъвали да го слагат, защото това за което са дошли тук, пардон според русофилите "са ни освободили" са си го получили мнооооогократно. И след руско-турската война и след Втората световна война още веднъж!
13
34
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Чакам някой от безродниците да ми каже за втора такава държава! Между другото да им спомена два факта на зомбитата русофили - паметникът на Васил Левски е строен 17 години заради липса на средства. Паметникът на Цар "Освободител" е построен за 3 години. Между другото, знаете ли къде е паметникът на Васил Левски или Матушка Русия не ви е споменал?
12
3
 
34
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До -10до 13 Току виж ти се решил проблема-руснаците си прибират паметника,ние се връщаме в Турската империя!Дето викате ***-добре сме си били там,не е трябвало Русия да ни "завладява".Вече сме 100% независими от Русия и ...100% зависими от Турция.Там ни чакат с широко отворени обятия и разкопчани дюкяни.
11
32
 
6
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Между другото, някой би ли ми припомнил за друга държава, в която срещу централният вход на най-демократичната институция Парламента стои солиден паметник на чужд владетел на кон?
10
3
 
43
 
! Отговори
Ники преди 9 години
В този сайт няма ли редактор който да проверява какво се 'пишИ'.Не виждам нищо нередно в името и отдаването на почит към загиналите пред 41-ва година.Относно роптаенето на посланника по повод 'събитията от 2014', звучат като 'Италия няма право на собствено мнение, докато ние имаме право да избиваме собственият си народ'.Но отговора от Италианска страна ми харесва.
9
48
 
6
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Имам идея: Да му изпратим на този кмет Паметника на Съветската армия. Сигурно много ще му се радват :-)