Руските писатели сформират свой национален отбор по футбол

Първата среща на белетристите ще е срещу Германия
11 фев 2015 21:27,
3
Руските писатели сформират свой национален отбор по футбол
Снимка: Reuters, архив

Руските писатели ще сформират свой национален отбор по футбол и ще защитават честта на Русия на Световното първенство на литераторите през 2018 година, предаде агенция ТАСС.

Първата сбирка на националната писателска гарнитура ще се състои тази година в един от културните центрове на страната.

"На първата ни среща писателите, подали заявления, ще бъдат оценявани от професионален спортист - бившия вратар на националния отбор Рустам Нигматулин. Подробности за инициативата могат да се прочетат в страницата във Фейсбук "Писатели играят футбол", разказа ръководителят на проекта, писателят Владимир Сергиенко.

Той отбеляза, че възрастта и броят на кандидатите не са ограничени. Но все пак ще се гледат под лупа футболните умения на белетристите. Първият мач между писателите на Русия и Германия е предвиден в периода април-май тази година. Първо ще да гостуват германците. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 9 години
Започва мобилизация на интелектуалците ,и ако някой се отцепи ,нали се сештате.Като по време на великата октомврийска,смърт.Първо чистките се започват от интелектуалците,поне така беше при сформирането на СССР,и в последствие в България.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следва формиране на отбор и на руските читатели...Ех какво първенство само ни очаква.
1
0
 
0
 
! Отговори
Писателскою преди 9 години
Основните играчи ще са от следните отбори :ПК "Мастило" ( Петнонеизчистятся )"Целувка" ( Незабравима )"Любовь" ( Денонощнопетровская )"Надежда" ( Крим )"Вехтошарка" ( Мишкино )"Славей" ( Безмълвнино )