Бразилия се готви за гореща самба и пъстроцветно шоу

Днес откриват традиционния карнавал в страната
Обновена: 13 фев 2015 10:11 | 13 фев 2015 10:11,
1
Бразилия се готви за гореща самба и пъстроцветно шоу
Снимка: Архив Reuters

В Бразилия днес се открива традиционният карнавал, грандиозен празник, който ще продължи почти цяла седмица и ще хвърли в екстаз около 200 милиона жители на най-голямата страна в Южна Америка, предава ТАСС.

Според стародавна традиция карнавалният маратон ще стартира в Сао Пауло, където късно вечерта ще започнат парадите на школите по самба на местния самбадром "Анемби". Те ще продължат два дни, или по-точно две нощи. А в неделя карнавалната щафета ще бъде поета от облетия в светлините на прожекторите самбадром "Маркиз де Сапукай" в Рио де Жанейро.

Този конкурс на школите по самба с право се счита за най-мащабното и пъстроцветно шоу под открито небе на планетата. Тази година празненствата ще бъдат посветени на 450-та годишнина от основаването на Рио де Жанейро.

Чии карнавал е най-добрият - това е тема за безкрайни спорове сред бразилците. Със свои оригинални карнавали се гордеят много бразилски градове.

Например жителите на гр. Салвадор са убедени, че няма нищо по-хубаво от техните улични концерти, на които музикантите свирят на сцени, оборудване в огромни платформи, които бавно се движат заедно с танцуващата тълпа.

В Ресифе се гордеят с най-дългата в света карнавална колона, оформена от над 2 милиона души. А в Рио карнавалът ще бъде посетен от около 1 милион бразилски и чуждестранни туристи, които ще донесат приходи от 440 милиона долара.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бразилиякарнавалсамба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само си слягам прашките и идвам, чекайте ме