Зависими сте от GSM-а? Значи сте емоционално нестабилни

Не можете и да се съсредоточите върху определена задача
20 фев 2015 14:52,
0
Зависими сте от GSM-а? Значи сте емоционално нестабилни
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Американски учени от университета Бейлор установиха, че телефонната зависимост е признак за емоционална нестабилност, съобщи в. "Дейли мейл".

В изследването на учените са участвали 346 мъже и жени на възраст от 19 до 24 години. Средната възраст на доброволците е била 21 години. Участниците са попълнили подробна анкета, предназначена да бъдат оценени степента им на зависимост от мобилните телефони и личностните им качества.

Изследването е показало, че на хората, които не могат да живеят без телефон, са присъщи резките смени на настроенията и импулсивното поведение. Американските учени са открили връзка между телефонната зависимост и емоционалната нестабилност, а също неспособност да се съсредоточат върху поставената им задача.

Зависимостта от електронните устройства се среща по-често сред екстровертите, отколкото сред интровертите. Според изследователите, хората, които често променят настроението си, се опитват чрез непрекъснатото проверяване на електронната поща или чрез изпращане на съобщения да стабилизират емоционалното си състояние.

В друго свое изследване специалистите са установили, че студентите отделят прекалено много време на мобилните си телефони. 60% от участниците са се вълнували, когато мобилният им телефон не им е бил под ръка.

Някои са отделяли на мобилните си телефони по 10 часа на ден. Средно доброволците по около 95 минути дневно са си разменяли текстови съобщения. За изпращане на електронни послания са им били необходими по 49 минути, а за проверка на Фейсбук - 39 минути.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари