Социални разни: какъв цвят е роклята?

Коте рубладжия и веган презервативи - какво ни хвана окото в социалните мрежи
Обновена: 4 мар 2015 14:34 | 27 фев 2015 13:50,
27

Предприемчивостта на българина не знае граници. На снимката - поредното доказателство. Но пък на търговеца, поставил си потребителско име bokluci, явно може да му се има доверие - все пак е с висок рейтинг. Снимка: ebay

Снимка с ниско качество на една съвсем нормална официална рокля предизвика истински фурор в интернет. Ама истински. Твърди се даже, че спорът по нея е разрушил приятелства, довел е и до разводи.

Проблемът е следният: една част от хората виждат роклята в синьо и черно, а други – в бяло и златисто.

Цялата история започва по доста тривиален начин: момиче снима рокля и я показва на близки. Един от тях твърди, че роклята е в бяло и златисто, а друг – че е в бяло и синьо.

Разликата, обясняват специалисти, идва от начина, по който мозъкът възприема светлината, преминаваща през очите.

За статистиката: истинският цвят на роклята е синьо и черно и струва 77 долара.

Иначе като цяло седмицата в социалните мрежи премина под знака на тегления нов дълг. И докато пред парламента раздаваха „горановки“, в Русия едно коте събираше рубли и ревностно си ги пазеше.

401 - Коте Сребролюбец from KotPodRod on Vimeo.


И като стана въпрос за животни, ето как ядат животните:

 


Десетки хиляди катастрофи се случват всекидневно. За войната на пътя говорим активно и в България, въпреки че рядко кампании по темата жънат успех. Вижте обаче един клип, документиращ едновременно късмета на един мъж и ужаса на катастрофите:

И една история от съседна Турция, която ни остави безмълвни:

 

Понеже е петък, а и предстои дълга поредица от почивни дни, ето една идея как оползотворяват свободното си време в чешките гимназии:


Но както знаем, времето на работа преди почивка се точи най-бавно. Затова може да „посвирите“ по ето този начин:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Vans преди 9 години
В крайна сметка роклята е с черно и синьо... аз 50 пъти да я гледам си е с бяло и златисто и не мога да разбера как някои хора я виждат тая рокля черна
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест основния цвят е син, а райетата са черни. Това, което обърква повечето хора е действително кофти качеството на снимката, яркия й контраст, който може да заблуди окото. Освен това материята на роклята е фино тъкана, вероятно копринена, а светлината я кара да изглежда по-бледа в по-изпъкналите части, освен това осветлението има и жълтеникав отенък.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е известно светлината е сбор от три цвята- червено (R), зелено (G)и синьо(B), на този принцип работят и мониторите ви. Всеки от изброените цветове има максимална стойност (255 единици) и минимална стойност (абсолютна нула), например за чисто бяло е необходимо R=255 G=255 B=255, a за абсолютно черно- R=0 G=0 B=0. Всички останали цветове зависят от определена комбинация на стойностите.Основния цвят на роклята е син R=155 G=143 B(синьо)=188Райетата- R=65 G=52 B=35, близко до черния цвят.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направих си труда да извлека цветови мостри с графичната си програма, основния цвят на роклята е светлосин с пепеляв отенък, цветовите стойности по RBG скалата на така нареченото "златисто" се приближават до черния цвят. Това са фактите.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждате ли. Това не е рокля, а пардесю.
9
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Котката корумпирана ли е? Да не би да иска подкуп, за да се съгласи да лови мишки?!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""И една история от съседна Турция, която ни остави безмълвни:............"?! К"ва съседна Турция бе драги?!Виж какво писали хората дай на някой филолог-преводач да ти го преведе!Историята е в Русия! и е писано долу както следва:Filmleri aratmayan kavga! Rusya'da filmleri aratmayan bir kavga yaşandı. Sinirli sürücü öyle bir şey yaptı ki...Еее, не будалкай така читателя! Русия ти писал човека, Русия! Пък и ти си го дал на сайта си и после дрънкаш глупости!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това му се вика да казваш на бялото черно.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се карайте... роклята е в лилаво и зелено :D
5
1
 
13
 
! Отговори
mr преди 9 години
Първо я виждах в бяло и златно, а сега в синьо и черно...
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бяло и златисто,оня ден бях на очен зрението ми е перфектно.а другите са далтонисти.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност котето не е коте, а бяла златка.
2
1
 
6
 
! Отговори
ААА преди 9 години
голям филм хора. от абв., четох новината ,и видях роклята в бяло и златисто , имаше линк към снимка където момичето е облякла роклята и очевадно е синя с черно. върнах се отново на новината и вече я виждам синя а не бяла
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Разликата, обясняват специалисти, идва от начина, по който мозъкът възприема светлината, преминаваща през очите."Е той вижда роклята в бяло и златисто бе, каква разлика, каква светлина, тоя е за очен преглед.