Звезден рожденик: Румяна Бъчварова

Вижте интересни факти за новия вътрешен министър
13 мар 2015 07:07, Красимир Ангелов
39

Снимка: Булфото

На днешния 13 март своя рожден ден празнува най-обсъжданата жена в България в последната седмица – новият вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя е родена през 1959 г. в град Шипка.

Бъчварова завършва Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски" със специалност Социология, а в следващите години се превръща в една от най-известните социоложки в България. Тя притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар.

Любопитни факти за Румяна Бъчварова:

Тя има 2 деца - дъщеря и син.

Баща й е известният журналист Генчо Бъчваров - последният главен редактор на “Отечествен фронт”. В последните години на своя живот, макар и в напреднала възраст, той пишеше във вестник "Български фермер".

Румяна Бъчварова е автор на множество проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение.

Румяна Бъчварова е първата жена вътрешен министър, избрана от парламента. Преди нея единствено Петя Първанова е заемала този пост, но в служебния кабинет на Марин Райков.

В края на юли 2009 година е назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

На 7 ноември 2014 г. Народното събрание за заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация в кабинета „Борисов 2".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стара чанта, с Боко са си лика прилика, секретарката и шефа, снимка 2.....:-)
4
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честити рожден ден, госпожо Бъчварова! Желая ви много здраве и късмет, ще ви е нужен, защото сте се заели с много много трудна задача. Вие сте почтена жена и аз вярвам, че ще успеете. А това означава, че и ние ще успеем. Желая ви успех!
3
4
 
20
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До Вещо лицеЕ, брато между тази ***/както си записал/ и Лили Снегорина избирам - Мая Манолова.
2
6
 
19
 
! Отговори
Вещо лице преди 9 години
Яка цица вади тая ***, да беше с 20 години по-млада, да си я забодеш на стената. Лили Снегорина дали не рие земята с копито от ревност?
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баща й , щом е бил главен редактор на важен вестник тогава , като Отечествен фронт , и той е бил или изявен комунист или от ДС