Звезден рожденик: Румяна Бъчварова

Вижте интересни факти за новия вътрешен министър
13 мар 2015 07:07, Красимир Ангелов
39

Снимка: Булфото

На днешния 13 март своя рожден ден празнува най-обсъжданата жена в България в последната седмица – новият вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя е родена през 1959 г. в град Шипка.

Бъчварова завършва Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски" със специалност Социология, а в следващите години се превръща в една от най-известните социоложки в България. Тя притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар.

Любопитни факти за Румяна Бъчварова:

Тя има 2 деца - дъщеря и син.

Баща й е известният журналист Генчо Бъчваров - последният главен редактор на “Отечествен фронт”. В последните години на своя живот, макар и в напреднала възраст, той пишеше във вестник "Български фермер".

Румяна Бъчварова е автор на множество проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение.

Румяна Бъчварова е първата жена вътрешен министър, избрана от парламента. Преди нея единствено Петя Първанова е заемала този пост, но в служебния кабинет на Марин Райков.

В края на юли 2009 година е назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

На 7 ноември 2014 г. Народното събрание за заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация в кабинета „Борисов 2".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
bg gift shop преди 9 години
chestit rojden den, R. B.pojelavam i edin nov bg nezavisim srebaren lev s obraza na Rumiana da vleze v parichno obrastenie za mnogo godini napred i za mnogo radost!
24
1
 
5
 
! Отговори
Федор преди 9 години
Поздравлява се другарката Бъчварова по случай личния й празник!Вас червеното знаме роди ви, преди другари, сега господа - и все същите гомна,в едно гърне пърдите и сте навързани като свински черва,вий и родата окупирахте пожизнено всяко ведомство, всяка агенция, всяка канцелария,вий удушихте България!-------------------------------------------------------------------------И една гатанка за любителите на главоблъсканици: Кое е най-гъвкавото нещо на света? Гръбнакът на БГ-медиите!
23
3
 
11
 
! Отговори
без характер преди 9 години
Най-характерното за нея е, че тя е безхарактерна!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тази крава.
21
6
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
хората умират в планинските части под 2 м. сняг а те ша ми празнуватОСТАВКА и то веднага
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожа Бъчварова ще бъде просто едно подставено лице ,а решенията ще ги вземат Цветанов и Борисов така ,че е излишно да се коментират нейните качества.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сициология и Полиция са различни неща , не е за завист а трагедия
18
7
 
7
 
! Отговори
сИЛВИ преди 9 години
КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ПРОСТОТИЯ ИМА В КОМЕНТАРИТЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО СМЕ А ТОЯ ХАЛМНОГО *** И ЗАВИСТЛИВ НАРОД СМЕ И ТЪПОТИЯТА ЗА ЖАЛОСТ ПОБЕЖДАВА.КОЛИЧЕСТВОТО ПРОСТОТИЯ ПРЕЧИ А КАЧЕСТВОТО ЗА ЖАЛОСТ
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъчварова даже не е била в школа за подкотовка на сержанти (бъдещи Полицаи) , това е най-големия провал на ГЕРБ , да бяха сложили на този пост някой апаш от Арабаконашкия Обир щеше да е по подходящ
16
3
 
8
 
! Отговори
FBI преди 9 години
За Трафика на бебета на нейна съдружничка от общ бизнес нищо не казва , ясно е защо е на този пост
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пише че има 2 деца , вероятно разведена не пише че има мъж
14
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не ви ли прави впечатление,че най върлите врагове на уж така наречените "комунисти" са хора от бившата комунистическа прислойка,но явно много амбициозни и нереализирали се ,и сега си мислят че им е дошло времето.Едно трябва да знаете бивши другари,че по онова време повече от сега се ценеше професионализма,лайнярите оставаха в периферията-е сега лайнярите дойдоха на власт и затова ни е такова дереджето.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде някой ако може да каже, дори да е гербер, ама с ръка на сърцето: Някой беше ли чувал за Бъчварова преди да влезе в политиката? Един от най-известните социолози в България!!! Ало, журналята, хайде по-леко. Бих казал, един от най-неизвестните социолози в България. Иначе да е жива и здрава. Жените риби принципно са много амбициозни и големи кариеристки.
12
4
 
13
 
! Отговори
INTERPOL преди 9 години
ДАНС е задържала бивша съдружничка на Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ при операция, в която е разбита организирана престъпна група, извършвала продажба на новородени децаЗадържаната Цветелина Стоянова е бивш съдружник на Румяна Бъчварова във фирмата "Маркет Линкс.Операцията на ДАНС е проведена на 30 юли 2014 на територията на София и страната. Агентите на ДАНС са задържали три жени, сред които и адвокатка. Според прокуратурата те са създали група за трафик на новородени, действала от септември 2013 до юли 2014 г. Начело била Цветелина Стоянова, която се занимавала с
11
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
"Звездна" станала и мога ли да попитам -ЗАЩО? Какво е направила госпожата,какво е оставила госпожата,че да е звездна.Това ,че се намърдала край Борисов -народния *** и вожд за някои ли я прави "звездна"Много въпроси,но уви няма кой да ни отговори - от купени журналисти отговори няма.
10
1
 
22
 
! Отговори
M преди 9 години
Кое й е звездното, г-н Ангелов???
9
1
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Поредното хем наше, хем и червено момиче!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо пък ЗВЕЗДЕН РОЖДЕНИК и Бъчварова ли е звезда вече?
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо не е случайно, "почтената" жена от кръга на Прокопиев. Натресли са му я на Боко, този "неуправляем велик" мъж !!!
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румяна Бъчварова, вицепремиер на България. Нейната дъщеря Лора Филева работи в Капитал и е сред най-приближените журналистки на Галя Прокопиева. Сестра й Боряна Бъчварова също работи в Икономедия като главен редактор на списание Регал.Според публични анонси именно Бъчварова иска да регулира медиите от името на правителството и да прокарва промени в медийното законодателство. Смята се, че това обслужва кръга Капитал. Бъчварова назначи за свой съветник Ясен Атанасов от "протестната мрежа"