Да изключим ли системите? Вторият живот на Джени

Удивителен разказ за тънката линия живот-смърт
18 мар 2015 21:26,
17
Да изключим ли системите? Вторият живот на Джени
Снимка: Twitter

Жена, смятана за в състояние на мозъчна смърт, разказа ужасяващата история, в която чула как лекарите питали семейството й дали да изключат животоподържащите й системи.

40-годишната Джени Боун изпаднала в критично състояние след тежка форма на синдрома на Гилен – Баре, пише британският "Мирър". Болестта я парализира напълно и медиците предупреждават съпруга й Джон, че тя най-вероятно няма да оцелее.

Въпреки че първоначално била в безсъзнание, впоследствие Джени чувала и разбирала всичко, което се случвало около нея, но не могла да говори, защото претърпяла трахеотомия. Чула с ушите си как лекарите попитали съпруга й дали тя би предпочела да остане включена.

За щастие мъжът настоял апаратурата да остане включена и така Джени била поставена в изкуствена кома. Благодарение на решението на Джон днес тя е напълно възстановена и възнамерява да се върне на работа. Съвсем скоро и ще се включи в благотворителен маратон.

"Всъщност бях много изненадана, като чух мъжа ми да им казава да не изключват апаратурата", споделя днес Джени. По думите й те с Джон, както много други двойки, са си говорили какво биха предпочели да им се случи, ако изпаднат в подобно състояние. Самата тя била казала, че предпочита да бъде изключена.

"Реално той действа против моето желание, но съм му много благодарна", допълва тя.

"Беше като гръм от ясно небе, когато ме попитаха дали да изключат системите", разказва Джон и допълва, че било твърде рано, за да се вземе такова решение. След няколко дни пак го попитали, тогава отказал, държейки жена си за ръка.

Мъжът е изумен, че Джени си спомня дума по дума разговора между него и лекаря. Бил убеден, че не чува и разбира нищо.

Кошмарът на Джени започнал през март месец миналата година. Както си седяла, изведнъж се оказало, че не може да стане. Усещала иглички, които тръгвали от стъпалата й и се движели нагоре. Личният й лекар я изпратил веднага в болница.

Едва след куриозната случка с изключването на системите била диагностицирана с болестта на Гилен – Баре. Тя не усещала болка, тялото й не отговаряло и на всякакви рефлексни и дори мозъчни тестове. Затова била поставена в 10-дневна кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жива и здрава да е жената. Това са добри новини,като изключим многото правописни и стилистични грешки в текста. Хубав ден
10
0
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Толкова си жалък, че искам да ти видя снимката или просто мога да си взема билетче за зоопарка, защото едва ли си по-красив. Да не говорим, че не е голямо геройство да се подиграваш на болен човек! ***! Да е жива и здрава дамата!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
брей, откога толкова много медици влизат във форумите, леле.
8
3
 
11
 
! Отговори
до Грую преди 9 години
в условията за ползване на сайта пише, че е забранено за лица под 3 год, лягай си да спиш
7
13
 
12
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До ПравославенШът, бре, поганец! Вий сте измамна църква, само Светата Ароматна Гастрономическа Пастафарианска Църква е Истинната и Апетитната! Чуш! Гиди измамен соев протеин ниеден, да ти мухлясат суджуците дано!!!
6
9
 
16
 
! Отговори
Православен преди 9 години
Не е Чък Норис, а Господ Иисус Христос, Който преди 2015 години живя между хората и Бе разпнат за нашите грехове!
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2-Сигурно е Чък Норис...
4
0
 
32
 
! Отговори
док преди 9 години
изключването на апарата става след доказването на мозъчна смърт, което освен арефлексия включва и доказването на липса на мозъчна циркулация с ангиография, така че тука нещо не се връзва, а иначе много хора се възстановяват след гилен-баре даже и в бг....
3
0
 
31
 
! Отговори
Мавродиев преди 9 години
Безсъзнание, кома и мозъчна смърт са много различни неща. От последното няма връщане. Просто си умрял.
2
0
 
26
 
! Отговори
анонимко преди 9 години
долния коментар явно е от доктор с няколко висши образования в сферата на медицината. Естествено от България които са в противовес с целия останал свят, затова и хората често не могат да доживеят до пенсионна възраст, лекарите които наистина ги бива просперират в чужбина.Още от малък си спомням как ,,специалист,, предрече спешна операция на сестра ми като дете иначе до 3 години щяла да спре да чува,това го казаха на 2 места, е 20 години по-късно няма никакви проблеми с това,най-вероятно настинка
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой човек не може, но има Един който може, но за жалост, вие не Го познавате!