Оклахома иска забрана на браковете между атеисти

Мярката цели обаче скрит удар по гей браковете
18 мар 2015 11:37,
22
Оклахома иска забрана на браковете между атеисти
Снимка: Reuters, архив

В щата Оклахома беше приет законопроект, забраняващ на атеисти да се женят, съобщава британският Метро. Идеята на новия текст е да се забрани на хомосексуалисти да се женят.

Законопроектът е одобрен от местните власти в щата и предстои да бъде обсъден в сената. Ако той бъде одобрен, само вярващите ще могат да сключват брак.

Въпреки че изглежда като забрана на браковете между атеистите, критици твърдят, че целта на новия закон е да се атакува бракът между хомосексуалисти. Давайки определящата роля на духовенството, а не на съда, при сключването на брак, сватбите между хора от един и същи пол биха били силно затруднени.

"Бракът не беше въведен от правителството", твърди отец Денис Джонсън, подкрепил законопроекта.

"Той беше създаден от Бога и няма причина щата Оклахома или друга държава да се месят в него", допълва той.

Трой Стивънсън, ръководител на НПО, занимаваща се с проблемите на хомосексуалистите, твърди, че законът е дискриминационен. Той е убеден, че сенатът няма да подкрепи текста.

"160 души от местното духовенство обявиха публично, че биха се оженили за човек от същия пол", припомня той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: сватбаатеистиОклахома
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Принципно ако си атеист може да се ожениеш по вскакви обреди да викаш за аллах, йахве или джизъс, може кришна, кали, зевс, один ит.н. и ще ти е през оная работа... а тия нещастни атеистчета дето не могат да го направят това са нова религиозна секта и позьори...
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1>> Тез напълно са изперкали ... как ще докажат, че не съм атеист?Първите устройства за четене на мисли, макар и все още примитивни, вече са факт. А какво ще стане след още 10-20-на години ИТ прогрес, не ми се мисли. И ако има гонения за хора с различно мислене от средностатистическото, то средновековните религиозни гонения ще изглеждат направо детска игра.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Бракът е доброволен съюз между мъж и жена, основна градивна клетка на всяко общество, наложил се е след хиляди години човешка история и цели да гарантира нормално израстване, най-добро развитие на децата (възпроизводството е генетично заложено в човек), стабилитет на взаимоотношенията между съпрузите (имуществени и неимуществени) и базово разпределение на правата и задълженията.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АзВиж сега, от преследванията на атеистите са изминали над 500 години, докато дискриминирането на ****асти продължава и в наши дни.Истината е, че хората имат нужда да са противопоставени един на друг. Дали ще е сексуалност, цвят на кожата, религия или социално положение няма значение. През цялата човешка история е имало нещо което да ни разделя,а разделението по тези критерии е глупаво.Важното е да си добър предимно към семейството си, а това е постижимо независимо от горните критерии.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре атеист, отколкото промит мозък от коя да е *** религия
5
3
 
20
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Интересно - за скапаните американци е по-голям проблем да се спазват правата на гейовете, отколкото на атеистите !?!?
4
2
 
9
 
! Отговори
extremist преди 9 години
Света е такъв какъвто си го правят хората.
3
5
 
12
 
! Отговори
факт преди 9 години
Американците продължавата да изкукват и то на държавно ниво, а не просто *** идеи на шепа смахнати ***. Ванга беше казала - Америка започва своя залез, когато избере *** за президент! Май ще се окаже права.
2
4
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
По-голяма глупост не бях срещал!
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е чиста форма на дискриминация. аз не съм хомосексуалист аз съм атеист. не съм единствен и какво казват че не мога да се оженя. и тоя отец Денис Джонсън да не си отваря устата на всеки втори католически свещеник малтретира деца.

Спонсорирани публикации