"Народът на елените" – чудният живот на номади в Монголия

Хората, които живеят в перфектен синхрон с природата и животните
Обновена: 22 мар 2015 14:12 | 22 мар 2015 14:10,
48

Снимка: Hamid Sardar-Afkhami

Фотографът Хамид Сардар-Афками ни представя един различен начин на живот. Той прави снимки на номадско племе в Монголия, което живее в уникален синхрон с природата.

Хората от това племе отглеждат елени, яздят ги, развъждат ги, използват тяхното мляко и кожа. Начинът им на живот обаче може да изчезне - популацията на елените намалява значително. Самите хора от племето са между 200 и 400 души. Основен източник на средства са туристите, които яздят елените им.

Вижте повече за "народа на елените" в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: номадиплемеелени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИцкоMnogo sajaliavam, Itsko, ako si me razbral pogreshno. Snimkite naistina sa prekrasni, i prirodata, i horata, i elenite. V konteksta na predishnia mi komentar, biah zalojila ideiata, che tozi nomadski jivot ne e za vseki, v tova chislo ne e i za men. Moje bi shtiah da se vazhitia ako biah israstnala na selo s kravite, no sam shtastliva, che ne sam I che jiveia v USA (I to savsem ne parvobitno). Niamam kirilitsa na klaviaturata. I ne se hvalia s rodninite si - takava mi e maiata/zakvaskata
24
2
 
0
 
! Отговори
Ицко преди 9 години
До Neli, 43 godiniНели, по начина ти на писане си даже по-назад от първобитния живот. А да се хвалиш с такива роднини и да пишеш на шльокавица - срам... Както се казва - No Comment...Колкото до снимките - страхотни. Не е лошо да помним, че ние сме част от природата, а не тя част от нас. И че ние трябва да се напасваме спрямо нея, а не да я напасваме спрямо нас. Ама какво разбирам аз, нямам баща професор, дядо висшист в Софийския и т.н. Ама поне си уважавам писмеността
23
1
 
2
 
! Отговори
Neli, 43 godini преди 9 години
Predpochitam v tsivilizatsiata. Moje na niakoi hora da im haresva, no takav jivot ne e za men. Imam snimka na diado mi vav vestnika, ot zavarshvaneto mu na Sofiiskia Universitet (spetsialnost "Pravo") s 5 (zashtoto e niamalo 6). Ediniat mu brat zavarshva stroitelno inginerstvo v Belgia, a drugiat - inginerstvo v Shveitsaria. Bashta mi beshe profesor. Niama az da se vrashtam v parvobitnia stroi.
22
0
 
1
 
! Отговори
неандерталски прелес преди 9 години
На снимка изглежда интересно.Реалността е доста гадна.Студ,мизерия,бачкане тежък и безмислен труд просто за едното оцеляване.Пълна зависимост от капризите на времето и дивата природа.Кво става например ако някой си счупи крак или ръка?Без рентгенова снимка ще му я наместят точно никога.Цял живот ще остане сакат.Сигурно има вълци,мечки и може би разни отровни гадинки.Имаш малко дете,жена ти умира при раждането на второто и първото умира щото няма кой да го храни докато ти дебнеш с ножа манджата..
21
7
 
3
 
! Отговори
Jim преди 9 години
Явно това е мечтата на сатанистите от новия световен ред - да върнат човека в едно състояние на диващина и примитивизъм и с шаманистични демонски вярвания където светлината на славното Христово Евангелие не свети а хората са потънали в мрака на естественото, суеверията и демонските доктрини. Това няма да стане. Всичко е в ръцете на Всевишния и Той не пропуска да въздаде в лицата на враговете си лично. Тежко и горко на измамените и заблудени слуги на дявола, те не осъзнават какъв край ги чака!
20
1
 
1
 
! Отговори
художника преди 9 години
Като гледам това племе хич не е от мързеливите, което пък ме навежда на мисълта, че мързелът движи прогреса. Автомобила, дистанционното, телефона, компютъра и т.н. И излиза, че май е по-добре да съм мързелив :):):)
19
4
 
3
 
! Отговори
да бе преди 9 години
Пътищата в София са осеяни с дупки, я тия в Улан Батор са осеяни с кратери.
18
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Само ми е чудно с какво си бършат Д-тата, че нещо не виждам широколистни растения по снимките...
17
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Точно така. Сибирските шамани са може би най-мъдрите хора и изобщо да живееш в една юрта със стоката е върха на хуманизма. Когато ни вземат в ЕврАзЕС сички ше живееме така природосъобразно.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31:Аз пък си мисля, че това е избор на тези хора.В Монголия има градове, не много големи но има,столицата им е много по-красива от София, имат същовъзможност да работят в многобройните мини тамно факт, че този живот им харесва.
15
7
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 9 години
Ще ми се ти и автора на това заглавие да отидете при тези номади от Монголия и да поживеете само месец с тях, при същите условия както те живеят. Тогава пак ще си говорим за магаренца, тероризъм над животни, колко е прекрасен живота на диваците и т.н.
14
4
 
10
 
! Отговори
* преди 9 години
Много интересни снимки,вижда се от тях,че не слагат железни части в устата на елените както белите диваци слагат на конете и магаренцара тези благородни,мнострадални жертви на хората използвани най-садистично във войни и тежка работа,а понастоящем и в най така наречените цивилизовани страни като поостареят ги пращат в кланиците на истински ад,същото се отнася и за конете използвани във филмовата индустрия които биват спъвани редовно с изпочупени крака,или медицинската индустия тероризираща ги по друг вараварски начин.Снимката с елените и бебенцето е много красива.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това което е запечатано в тези снимки е смисъла на живота. Всичко друго е една илюзия за по хубавопредоставена от корпорации
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТ Какво се превземаш, прадедо ти също е спал по поляните между офците.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и в това племе като включат лаптопа и като погледнат снимки от България и си викат: Невероятно! Красиво! Искаме да живеем като тях!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТТе не са енергиен център на балканите затова е по-красиво!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18 Системата да се смени с каква друга система? Някаква, дето да е съобразена с бъдещите пенсионери ли?
8
2
 
12
 
! Отговори
Ехааа преди 9 години
До Анонимен 13Не става дума за това дали хората искат или не искат да живеят по този начин. Простичката истина е, че ние живеем според средата, в която се намираме. Тези хора още от самото си раждане живеят по този начин и за тях това е нормално. Но ако средата им започне да се променя, голяма част от тези хора няма да успеят да се пригодят към новите условия. Същото би се случило и с нас "цивилизованите" хора, тъй като природата за нас има...как да се изразя...поддържаща роля за добро или лош
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми то е ясно, че системата трябва да се смени, колкото и на някои да не им се иска.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14 И какво предлагаш?

Спонсорирани публикации