Броят над $30 000 за акварел на Хитлер

Картината била продадена от бъдещия диктатор на заможен евреин
24 мар 2015 14:19, Красимир Ангелов
14
Броят над $30 000 за акварел на Хитлер
Снимка: Reuters

Акварел на младия Адолф Хитлер, на който е изобразена стомна с цветя, се предлага на търг в Лос Анджелис, съобщи Франс прес.

Картината е нарисувана през 1912 година във Виена. Творбата е закупена от еврейския арт дилър Самюел Моргенщерн, който повярвал в таланта на бъдещия диктатор и дори продал няколко от произведенията му на заможни евреи във Виена след 1911 г.

След като Хитлер идва на власт, Моргенщерн е депортиран в еврейското гето в Лодз, където умира през 1943 г.

Продаваната картина изобразява синя глинена стомна с цветя в оранжеви, червени и розови цветове. Тя е необичайна за Хитлер в периода, когато той е съсредоточавал вниманието си най-вече върху архитектурни обекти и пейзажи.

Наддаването за картината на Хитлер ще се състои в четвъртък, 26 март. Организатор е аукционна къща "Нейт Д. Сандърс" със седалище в Лос Анджелис. Началната цена е 30 000 долара или 20 000 лири.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: картинаАдолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
На Т.Томов 11 / Трябва да почетеш повече за "Ротшилд банкерите на света" ! А да мислиш и пишеш за един от найголемите убийци на 20я век " светла му памет" е наймалкото перверзно! Да си е останал художник ама не..... потопява Европа в кръв. И найвече своя собствен народ..... Както и Джугашвили да беше станал свещеник в някоя грузинска църква ама не... Убийците са си убийци и друго име няма!
8
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Ангел Банките им тогава не са били еврейски . Преди няколко години Световния Еврейски Конгрес им съсипа живота със заплахи и дела и накрая швейцарците платиха 1 250 000 млн долара на изнудвачите . Има документална книга с тая сага . Иначе Фюрера , Светла му памет е бил много добър художник и името му ще бъде вечно живо за разлика от академичния съвет отхвърлил го на изпитите !
7
2
 
4
 
! Отговори
до Ангел преди 9 години
Швейцария си я остави за десерт защото е малка и много сладка но се задави с основното ястие и не стигна до десерта
6
1
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
До АнгелИма,има и се нарича пазарлък.
5
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Много мразил Евреите ,това онова но не пипна и с пръст Швейцария която съхраняваше най големите Еврейски богатства по това време,отделно че и банките им бяха Еврейски.Историческа загадка на която няма отговор.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврейна сигурно го е изработил и от тук тоя като е фукнал да си отмъщава :D се е самозабравил!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееех, чичко Ади!Защо ти трябваше война с Русия? Да беше им помогнал само да се отърват от безумния болшевизъм. Това може да стане и без проливане на кръв.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ирония има, да:) И извода май е, че нито Хитлер толкова е мразел евреите, нито пък те толкова са мразели него - въпрос на бизнес. Днес също, ето сега някой ще спечели от диктатора, действията на когото доведоха до смъртта на 60млн. души. На кой му пука, важно е да се печелят пари. Някой ден останалите живи след поредната война може и да разберат, че точно парите създават войните, ама и на тях няма да им пука, защото ще е късничко.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста ирония, талантлив художник антисеммитист и картината му минавала от ръка на ръка и все еврейски.