За семейството: Египтянка живее 40 г. като мъж

Предпочитам да нося тухли, отколкото да прося, споделя тя
24 мар 2015 17:02,
11
За семейството: Египтянка живее 40 г. като мъж
Снимка: Twitter

За повече от 40 години египтянката Сиса Абу Даох се грижи сама за семейството си и е единственият източник на доходи. Това е странна ситуация предвид патриархалното общество, в което живее. Начинът, по който тя успява да си докара пари, също е нетипичен - тя се облича като мъж. Сега Сиса е на 64 години и е почетена като "идеалната майка" от Дирекцията на Луксор за социална солидарност, пише сайтът Одитисентрал.

Жената загубила съпруга си, когато била на 21 и била бременна. След като се родила дъщеря ѝ, тя останала без никакви пари. Предвид, че египетската култура не разрешава на жените да работят, тя нямала никакъв избор освен да се облече като мъж. Предрешила се с джилбаб - дълга мъжка дреха с широки ръкави, бял тюрбан и черни обувки.

Облечена по този начин, Сиса работила няколко години като общ работник. След това дъщеря ѝ се омъжила, но мъжът ѝ се разболял и не можел повече да работи. Така Сиса Абу Даох продължила да работи, маскирана като мъж, за да може да помага и на внуците си.

"Предпочитам да работя тежък физически труд, да нося тухли и торби с цимент, отколкото да прося по улиците", разказва гордата майка.

Тя допълва, че за да се защити от мъжете и тяхното пренебрежение, просто решила да стане една от тях и започнала работа в села, където никой не я познава.

Въпреки че нейната тайна вече е разкрита от медиите, Сиса продължадва да лъска обувки, което ѝ осигурява достоен живот.

"Майка ми е все още тази, която се грижи за семейството", разказва дъщерята на Сиса. По думите ѝ възрастната жена става всеки ден в 6 часа, за да лъска обувките на минувачите на спирка в Луксор.

Сиса Абу Даох е получила приз за нейните усилия от Дирекцията на Луксор за социална солидарност. Но за съжаление това признание е само на хартия и не ѝ помага да сложи храна на трапезата на семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пепи Симеонова Пепи, еманципацията ви унищожи като жени. Сега вече нямате нужда от мъже, а там където няма истински жени, там няма и истински мъже. Законите на природата в някои отношения са по-силни от тези на обществото.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше българка, сега щеше да е бизнес-мадама в хамбург! :-))
4
18
 
29
 
! Отговори
Мъж на място преди 9 години
До Пепи СимеоноваИма и стотици хиляди зарязани българки. Зарязани са, понеже също като теб, много ги разбират нещата.
3
15
 
57
 
! Отговори
Пепи Симеонова преди 9 години
А стотици хиляди български мъже живеят като жени, защото са страхливци и чакат само наготово!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъщеря и да взима пример от нея и да се хваща на работа.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ммммм добре.