Със златни тоалетни и махагон – самолетите на Путин

Президентският лукс струва 130 млн. евро на руските данъкоплатци
Обновена: 27 мар 2015 14:15 | 27 мар 2015 08:47,
261

Снимка: Twitter



Руският президент Владимир Путин се обзаведе с два чисто нови луксозни самолета на обща стойност от над 130 млн. евро, пише британският "Мирър".

В интернет се появиха и снимки на пищните летателни апарати. На тях се виждат бели кожени столове, златист обков, спални, кухня, луксозна баня и дори фитнес. За луксът на президентския самолет могат да завидят не малко 5-звездни хотели.

Първият самолет, IL-96-300, ще струва на руските данъкоплатци близо 60 млн. евро. Вторият, IL-96-300-PU (M1), ще бъде близо 70 млн. евро.

Снимките са изтекли от Министерството на отбраната в Русия. Луксът бързо предизвика вълна от възмущение сред руските граждани, борещи се с кризата, в която е руската икономика.

"Нашият самопровъзгласил се цар е решил да си направи подарък по случай 15 години от поемането на короната и ни зароби да му плащаме самолетите", пише блогърът Кунгуров, качил първи снимките в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: луксрусияпутинсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
11
 
23
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Покажете как пожарникаря лети на правителствения Еърбус, заедно с бистришките тигри! За сметка на българския балама, пардон, данъкоплатец!
130
4
 
6
 
! Отговори
ленин преди 9 години
Паметник на Путин като римски император Скулптура на руския президент Владимир Путин в тога ще бъде показана в Санкт Петербург в Деня на победата през май. А МАВЗОЛЕЯ ЩЕ ИМА ЛИ САМОЛЕТИ В НЕГО И ТВ И АТОМНИ РАКЕТИ?
129
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като теглих кредит от КТБ за да си платя тока на ЕВН, водата на ВиК, телефона на Мобилтел, и вноските по стариякредит в Юнион Банк, и след плащането не успях да купя всички лекарства на полуживите си родители, седнах и се замислих колко ужасно е положението на руския данъкоплатец. Това, което става там е трагедия за честното ми глобалистко сърце и изпиленето ми мозъче на БТВ - зрител.
128
4
 
21
 
! Отговори
прекрасна статия преди 9 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от Владимир Путин. Благодарение на вас, станах негов горещ привърженик и си го гледам и си го слушам по сто пъти на ден. Желая му успех! Моля, пишете по-често за Владимир Путин! Доставяте огромно удоволствие на цялата аудитория!
127
5
 
9
 
! Отговори
ФАк EU Newland преди 9 години
Обама Обама мама *** се пак О бама мама.Спиш ли вече, спиш ли вече Братко Джон (мъжката сетра)Морнинг белс аре рингинг, Морнинг белс аре рингинг , Динг Данг Донг (ядреният апокалипсис дойде)Няма вече, няма вече кой да реве кой да реве,Маймуните са черни маймуните са черни и нямат ум, нямат ум.
126
5
 
21
 
! Отговори
гост преди 9 години
защо не ни покажат самолета на Обама !
125
6
 
23
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Дрън-дрън...Аман от западно облъчване.
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гол Гол Янки Гол гол. Бай дъ уей стоп спаминг, стоп спаминг, гол гол евридей гол гол гол. А по български гол да го бараш!
123
20
 
11
 
! Отговори
Ако преди 9 години
Путин пуска ако в златни кензалници, а всички останали руснаци - в Гулак. Демокрация по руски.
122
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ШШшш американските *** Вие обедна почивка нямате ли? Одете изпапкайте по един мак бургер с една кока кола че овонихте форума така чак се усмърдя :) Ако нема бургери елате ще ви дам Хот Дог
121
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетете статията в "Пик" за КТБ и руските амбиции у нас....
120
3
 
23
 
! Отговори
bluEyes преди 9 години
Хора, да не се заблуждаваме евтини самолети няма. Ако искате да се изчерпателни, защо не направите класация на топ 100 държавни ръководителя и самолетите, които ползват. Стига с тая евтина пропаганда. Необходимо ли е да казваме, че Русия е най-богатата страна и в крайна сметка самолета не е лично на Путин, а и след него ще остане държавен.
119
1
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 159,ако за наакването говориш може и така да стане, кой знае
118
8
 
7
 
! Отговори
Гулаг преди 9 години
Леле,яко комунисти в тея коментари...сега си давам сметка: за малко да вземете пак властта...;)хахаха
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешкокоето не отменя реализма в очакванията ми )))
116
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Аз съм против партиите в Бг и против американците. Има ли и други които да се присъединят към мен?
115
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 156, думите ти само показват откъде би могла да дойде заплаха
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, пропагандаторите от Днес БГ, стига с тоя *** бе!Дайте малко инфо и за самолета на примата от САЩ. Предполагам неговия самолет е безплатен за USA данъкоплатците нали?
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешкокато дойдат повиквателните за мобилизация да браним демокрацията - ти първи ще се наакаш....
112
16
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Самият Вова плаши с ядрено оръжие в пропагандното филмче - ядрените глави бил в готовност дрън дрън. Светът не иска война, с война и оръжие плашат единствено *** и лакеите му - в нашия случай Воленчо.