Животът в затънтено село – вяра, надежда и любов

Историята на една унгарка, която се справя със самотата
31 мар 2015 17:30,
15

Снимка: Mohos Zsofia

Унгарска фотогафка разказва чрез своите снимки забравени и трогателни истории от истинския живот. Тя снима възрастни хора, които живеят в отдалечени селски райони на страната и слуша техните истории за миналото. Снимките в галерията разказват за живота на възрастната Рози, чиято вяра надделява над самотата.

Тя живее в северната част на Унгария. По тези места жителите казват, че дори руснаците по време на Втората Световна война не можели да открият хората там.

Леля Рози имала 11 братя и сестри, всеки един от тях имал само по една дреха, ушита от майка им. По думите ѝ тя се омъжила по-скоро късно, когато била на 21.

Възрастната жена работи днес неуморно, въпреки възрастта си. Преди няколко години Рози е успявала все още да варосва къщата си. Тя винаги носи вода от кладенеца, за да изпълнява всекидневните си задължения.

Рози се притеснява как ще се отоплява следващата година и как ще осигури дърва за огнището си, но се надява проблемът да се разреши по някакъв начин.

Старата жена разказва, че преди три години е била в болница. Докторите са ѝ казали, че се нуждае от операция, но тя се върнала вкъщи, защото нямало кой да се грижи за кокошките и за градината.

Всяка вечер старата Рози се моли. Тя обяснява, че за разлика от другите хора тя не иска да гледа телевизия преди заспиване, а предпочита да се помоли за младите. За нея най-важните неща в живота са вярата, надеждата и любовта. Без тях тя не знае как би могла да живее.

Рози има огромна градина, в която отглежда плодове, зеленчуци, подправки и цветя. Трудно ѝ е да поддържа толкова голяма площ, но всяка пролет тя намира нови сили да се справи.

Разгледайте фоторазказа в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
мария преди 8 години
ужас как симона го търпи
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мдаконсула е бил мъдър човек !!!
10
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Здраве и дълъг живот,Рози!Усмихвай се!
9
1
 
17
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
какво ви учудва защо не се обънем назад и погледнем в БГ че половината села са в също състояние особенно в планинските райони на Странджа и Родопите и т.н.
8
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Горките те...МАМА и ТАТЕ, БАБА и ДЯДО живи и здрави да сте !!!
7
1
 
16
 
! Отговори
Smile преди 9 години
Да е жива и здрава. Без вяра и надежда не става.
6
1
 
24
 
! Отговори
мда преди 9 години
Всички които мълчаха пред тази дребна женица и се чудеха как консула ще и откаже визата облечени в костюмите си и скъпите си дрехи и аксесоари бяха токова учудени когато получи визата. Беше толкова искрена и неподправена. Явно този тип хора виреят на този тип места...
5
1
 
32
 
! Отговори
mda преди 9 години
Когато бях на опашка за виза преди време имаше една дребна женица на доста години не говореща езика на консула. Много приличаше на нея. Едвам едвам се разбраха, че иска да посети внуците си, че мъжа и е починал няма други близки, че сина и ще плати пътуването и тн... Всяко следващо изречение навеждаше на мисълта, че няма да иска да се върне повече и тогава консула зададе въпроса, но какво ще ви накара да се върнете? И тази женица отговори: как има кокошщици и градината ме чака. Всички млъкнаха..
4
2
 
29
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Живял съм сред унгарци....коректни и вежливи хора. А и животът на село във всяка страна е по хубав и по приятен от градския...
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Унгария има ***, но аз колкото пъти съм ходил, не съм ги виждал, защото не се отличават. А покрай магистралата до Будапеща е пълно със сърни , фазани и пр. Тия хора май наистина нямат ***.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урбанизацията е по цял свят , за съжаление. В големите градове не е естественият начин за живот, но там има работа.
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на бабето. Това, ако беше у нас, щяха *** да се погрижат за градината, за кокошките, за пенсията й, пък и за нея самата да не се мъчи на тоя свят...