В името на децата: Баща продава бъбрека си

Индиец има три деца, които обаче са болезнено затлъстели
16 апр 2015 19:12,
17

Снимка: Asia Press

Беден баща разкри, че смята да продаде бъбрека си, за да плати животоспасяващото лечение на трите си болезнено затлъстели деца, пише "Дейли мейл".

5-годишната Йогита, три-годишната Аниша и 18-месечният Харш са сред най-тежките малки деца в света. Храната, която те поглъщат за една седмица, би стигнала да изхрани две семейства за един месец.

Заради това техният баща Рамешбай Нандвана е готов да продаде бъбрека си, за да заведе децата си при най-добрите специалисти. Той смята, че ако децата му продължават така да растат, ще имат сериозни здравословни проблеми в бъдеще и ще умрат.

Сестрите Йогита и Аниша ядат огромни количества на ден и майка им прекарва по-голямата част от времето си в готвене. "Гладът никога не спира. Непрестанно искат храна и ако не я получават, започват да викат и плачат", разказва тя.

Семейството има още една дъщеря, която е на 6 години, но тежи 16 килограма. Не се знае защо другите три деца са с такова наднормено тегло.

Рамешбай Нандвана разказва, че когато Йогита се родила, тя била много малка - едва 1.5 кг. Родителите ѝ започнали да я хранят много през първата ѝ годинка и тя станала 12 кг. С Аниша станало същото и до първия си рожден ден тя станала 15 кг.

"Разбрахме, че това е болест, когато и синът ни Харш надебеля по същия начин. Потърсихме лекарска помощ, но всички ни препращаха към по-големи болници, които не можем да си позволим", обяснява бащата.

Рамешбай печели само 35 лири на седмица и харчи почти всичките си пари за нестихващия апетит на децата си, защото не може да ги остави "гладни". Бащата е дал през последните години около 540 лири за лекари, но видим резултат няма.

По думите му никой във фамилията няма наднормено тегло, само неговите три деца.

"Те не могат да ходят, те не могат да направят нищо за себе си. Отчаян съм и продавам бъбрека, защото децата трябва да получат помощ", обяснява той.

На майката е невъзможно да вдигне децата си, защото тя е само 40 кг, използва количка, за да може да ги мести. Тя добавя, че децата ѝ не могат да водят нормален живот, защото седят обикновено само на едно място - не могат да си играят като нормалните деца и да ходят на училище.

"Те имат нужда от мен, за да им помогна в банята или когато им се ходи до тоалетната. Истинска битка е, когато мъжът ми е на работа", разказва тя.

Местните лекари смятат, че децата страдат от ендокринни заболявания или синдром на Прадер-Уили, но не знаят какво лечение да дадат. Рядкото генетично състояние предизвиква различни симптоми, включително постоянен глад, намаляване на мускулния тонус, ограничаване на растежа и затруднения в обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По хубаво да продаде бъбреците на децата, така като ги гледам, за друго не стават
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето до какво води прекомерното разглезане.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ееей, болест било. К'ва болест, к'ви пет лева....?Спомням си за една новина отпреди години, за една Джесика, 7-годишна и тежаща 190 кг. Също крещяла и викала за храна през 2 часа. Оправила се не чрез лекарства и лекари обаче, а чрез стриктна диета и упражнения.
7
5
 
9
 
! Отговори
Др Дулитъл преди 9 години
Не мога да спра да се смея вече 3 минути на 1-вата снимка.Това не е само от ядене,има и хормонален дисбаланс в случая.С масур да ги бяха надували тия деца пак нямаше да са такива.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей това са малките клонинги на Делян Пеевски.
5
5
 
18
 
! Отговори
74285 преди 9 години
А другия бъбрек да го продаде, за да им купи камион чипс.
4
2
 
20
 
! Отговори
vse taq преди 9 години
До АнтисоросоидИ аз точно това се замислих, смятай за какво си говорим. Ние сме от най-на*баната страна на нещата. Хем заплатите на повечето хора като за страна от третия свят, хем цените на храните и услугите - европейски. Пожелавам си да се оправим до 10-20 години, с някаква правилна политика, или поне да падне една бомба тука и да се приключи веднъж завинаги.......
3
1
 
34
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Ами просто да не ги хранят толкова. Децата може да циврят това не значи че трябва да се прави всичко което искат...
2
2
 
38
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
Опитах се да ми стане тъжно и проявя съчувствие,но някак си не успях...Единствено ме завладя учудване-що за професия е съвременната журналистика и трябва ли да има тя почва у нас и отговора сам се наложи-НЕ,това никому не е нужно!
1
22
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
По-голяма щуротия отдавна не бях чел. Тоя хубавец защо не продаде и двата си бъбрека, така ще се отърве не само от грижите за децата си, а и света ще се отърве от него.