Голям рибар голяма риба хвана

Перуанци извадиха на брега морски дявол над 1 тон
29 апр 2015 15:26,
9
Голям рибар голяма риба хвана
Снимка: bgonair.bg

Рибари от Перу излязоха на брега с "голяма изненада". През уикенда те успели да хванат огромен морски дявол - манта, в близост до Калета ла Круз. Рибарите първоначално се опитали да го качат на своята дървена рибарска лодка, но не успели заради размерите му, пише Индипендънт. Гигантската риба тежи 1.1 тона.

Рибарите трябвало да привържат морския дявол към лодката, за да могат да го закарат до брега. Там ги очаквали местните медии, които били нетърпеливи да направят снимки на огромното създание.

"Никога не съм виждала подобно нещо. Когато го извадиха от водата, от него се стичаше кръв. Беше много тъжна гледка. Морският дявол е толкова красив", разказва очевидка, която е разпространила снимка в социалните мрежи.

В миналото перуанците са се страхували от тези големи риби заради размера им и вярването, че те потопяват корабите на моряците. Въпреки тези митове и легенди, този страх е бил разсеян през 70-те, когато проучвания доказали, че мантите са хрисими и безобидни за хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
21
 
! Отговори
Шеф Манчев преди 8 години
по-интересното е, че т.нар. "природозащитници" нямат проблем с производителите на ГМО продукти или гигантите като Кола и Пепси и Макдоналдс....обаче ако някоя баба заколи кокошка в двора си почват да реват до небесата!! Да се чуди човек... Познавам такива и съм се уверил чрез лични разговори! Правете си сами изводите
5
7
 
16
 
! Отговори
шеф Петроов преди 8 години
Интересно ми е хората които натискат минусите какво ядат ? Да не би въздух или полезни изкопаеми , храната не идва от суперите в пакетчета, все някой някъде я убива и разфасова. И съм сигурен че тази риба е вкусна и с удоволствие бих я опитал.
4
4
 
10
 
! Отговори
60936 преди 8 години
Те би трябвало да са в червената книга, защото са застрашен и изчезващ вид. Особено огромните като тази.
3
11
 
11
 
! Отговори
Шеф Манчев преди 8 години
а какви филенца ще станат от него - на скара с дървени въглища, пържени или на супичка, леле малеее ! И това гарнирано освен с вино и с много бира...добре добре!! Така ще се веселя, а природозащитниците ще си бият хероин във вените за успокоение ....хахахахахаха
2
3
 
25
 
! Отговори
mda преди 8 години
Преди няколко години се гмурках в лагуните на Френска Полинезия и там успях да се запозная с тези красиви създания. Толкова грациозни във водата на моменти дори закачливи и когато свикнеш с размера им ти се струват токова "близки". Подобна (значително по -малка) ми "легна" на гърба докато бях на дъното. В началото изпитах страх, но после ми сотана спомен за цял живот. Съжалявам да видя една от тях по този начин...
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те това си е сега да събереш приятели да се снабдиш с вино и да направиш купона.