Американец завеща $100 000 на собственичка на ресторант

Богатството на Робърт Елсуърт се оценява на 200 милиона долара
15 май 2015 21:36, Елка Василева
3
Американец завеща $100 000 на собственичка на ресторант
Снимка: архив, Reuters

Богат американец завеща 100 хиляди долара на собственичката на нюйоркски ресторант, който е посещавал 50 години, и племенницата й, съобщи АФП.

"Казах само "О, Господи!" Не се надявах на нищо. Това беше един много щедър мъж, който винаги беше любезен с всички" - разказа 53-годишната Морийн Донахю-Питърс от стекхаус "Донахю" в модерния квартал Ъпър ийст сайд в Манхатън.

Робърт Елсуърт, който търгувал с азиатско изкуство, се хранел в ресторанта два пъти дневно, когато бил в града. Той винаги поръчвал едно и също - сандвич с кашкавал на обяд и пържола вечер, полети с бърбън "Джим Бийм".

През 1986 г. Робърт Елсуърт дарява 480 картини от азиатски художници на музея "Метрополитън" в Ню Йорк на стойност около 22 милиона долара.

Робърт Елсуърт е самоук специалист по азиатско изкуство. Той дори не е завършил гимназия. Наричат го Краля на Мин заради огромните му познания за тази династия.

Богатството му е изчислено на 200 милиона долара, като притежава и апартамент с 20 стаи на престижното Пето авеню в Ню Йорк. Умира през миналия август след падане на 85 години.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
И сандвичите с кашкавал ли са били заляти с бърбън?
1
3
 
9
 
! Отговори
WC преди 8 години
NAPRAVIL GO E ZASHTOTO NE E IMAL KOTKA