Кои храни ни състаряват?

Избягвайте консумацията на преработени меса
21 май 2015 20:50, Михаела Лазарова
13
Кои храни ни състаряват?
Снимка: photl.com

Храните и напитките, които консумираме всекидневно, се отразяват не само на нашата фигура и здраве, но и на младостта ни. Докато пресните плодове и зеленчуци, ядките, водата и билковите чайове помагат да бъдем здрави и красиви, има храни, които ускоряват процеса на стареене. Споделяме някои от тях. 

Трансмазнини 

Все по-често чуваме за така наречените трансмазнини, но знаем ли в кои храни се съдържат? За съжаление едни от най-любимите ни лакомства, като чипс, пуканки, някои видове бисквити, някои видове маргарини и други, изобилстват от трансмазнини. 

Честата им консумация крие риск от развитието на сърдечносъдови заболявания и затлъстяване. Според специалисти хората, които страдат от затлъстяване и консумират храни със съдържание на вредните мазнини, изглеждат много по-стари в сравнение с връстниците си. 

Глюкозо-фруктозен сироп 

Този вид сироп често бива добавян към любимите сладкиши и безалкохолни напитки, като заместител на захарта, но и за удължаване срока на годност на продукта. Честата му консумация крие риск от появата на чернодробна и сърдечна недостатъчност, а също така влошава здравето и красотата на зъбите. 

Според редица научни изследвания, глюкозо-фруктозният сироп може да доведе до ускорено стареене. Ето защо, ако ви се хапва нещо сладко, или го пригответе у дома, или го заменете със свеж плод.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Всичко, което ви харесва е вредно. Яжте овес с вода.
5
0
 
0
 
! Отговори
Шалом Акбар преди 8 години
Всички НЕ Кашерни храни!
4
1
 
14
 
! Отговори
Всички храни преди 8 години
Всички храни състаряват.Забелязал съм, че с каквото и да се храня, часовниците не спират. Не спират!Освен веднъж един, но беше му се изтощила батерията ...
3
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 8 години
"пресните плодове и зеленчуци, ядките, водата и билковите чайове помагат да бъдем здрави и красиви"преди 1000-2000 те само на това са карали, ама не виждам да са били млади и красиви, ами на по 30-35 са си умирали, та хайде да не преувеличаваме
2
0
 
34
 
! Отговори
цирк ама голям преди 8 години
Какво съдържа колбас Камчия на КЕН Стара Загора-свинско механично отделено месо,сланина,свински колаген,вода,скорбяла,сол,грахови фибри,свински протеин,подправки,екстрати от подправки,чесън,захар,декстроза,консерванти,натриев нитрит,стабилизатори,дифосфати,емулгатори,гума гуар,гума кантан,мононатриев глутамат,еторбинова киселина,аромат на пушек,оцветител,кармин,овкосител. Производителя дали го яде това? Тук са болестите.
1
0
 
42
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
СТИГА ГЛУПОСТИ , ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ КОЛБАСИТЕ ОТ МЕСО, ХЛЯА ОТ БРАШНО И ТОГА --ВА ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ