Рецепта за дълголетие: Риболов и грижовна щерка

Най-възрастната американка днес отпразнува... 116 години
25 май 2015 17:52,
3
Рецепта за дълголетие: Риболов и грижовна щерка
Снимка: bgonair.bg

Най-възрастната американка, една от малкото живи хора, родени през 19 век, отбеляза своя 116-и рожден ден. Джералийн Тъли е родена на 23 май 1899 г. Тя отбеляза празника със семейството си и приятели в местна църква в Мичиган, където понастоящем живее.

На въпроса как е успяла да достигне тази преклонна възраст, г-жа Тъли отговаря, че "всичко е в ръцете на Господ и тя нищо не е направила".

Родена в Монтроуз, Джорджия, тя се мести в Мичиган през 1935 г. заедно със съпруга си Алфред. Там се ражда единствената им дъщеря – Телма Холоуей, която днес е на 76.

Изследователската група по геронтология счита Джералийн за най-възрастния човек на света. Тя изпреварва с малко Сузана Джоунс от Ню Йорк, която ще навърши 116 през юли.

Съпругът на Джералийн е починал през 1988 г. на 95-годишна възраст. Нейната дъщеря Телма споделя, че майка й много обича да лови риба. Телма се грижи за своята майка, която продължава да бъде в добро здраве и дори ходи с помощта на старческа проходилка.

Джералийн носи титлата на най-възрастен човек в света, след като нейната предшественичка Гертруде Уийвър почина на 117-годишна възраст през април.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
тази ще да е от онова селце в хамерика където журналист отишъл да вземе интервю от местен жител, и го питал.-верно ли е, че тук сте все столетници благодарение на климата, а той-да вярно е, даже скоро като откривахме новото гробище се наложи да застреляме двама, че то тука никой не умира и няма как да направиме откриването, и нямаше кого да погребем.
2
0
 
16
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Абе едно време тати разправяше една лакардия,че имало едно село се с дръти хора...и един път кат минавал от тамка видел един дедо да седи на мендер пред капията на къщата и плаче...и го питал-ти на колко си бе дедо,пък той рекъл-на осемдесе...ами що плачеш бе...ами тати *** наби...ам как тъй ща бий бе,той жив ли е още бе...охооо,рекъл дедото,жив и здрав и винаги *** бий кат са плезя на дедо...Ееее ама то кой знай дали е истина ама инак пък е убаво бе...
1
0
 
13
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
По тукашните барове слагат едни табелки:"Черпя само хора над 80 придружени от родител."