Стоянка Мутафова с грамота от фондация "Лейди Даяна"

Тя е първата българска актриса, отличена с такава награда
Обновена: 7 юни 2015 12:18 | 7 юни 2015 11:19, Анисия Иванова
12
Стоянка Мутафова с грамота от фондация "Лейди Даяна"
Снимка, архив Булфото

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от Международната фондация "Лейди Даяна", отличила Шон Конъри, Питър О`Тул, Лин Редгрейв.

Почетната грамота за "Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен" ще бъде връчена на Стоянка Мутафова тази вечер след спектакъла "Златният телец" в Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават от трупата, съорганизатор на награждаването. Колеги, приятели и почитатели на примата на българския театър са поканени на церемонията от 21.50 часа.

Международната фондация "Лейди Даяна" е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина.

Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят. През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България и обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора.

(БТА)


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратена съм колко минуси имат положителните коментари. Стоянка е велика! Иде ми да се изплюя върху лицата на всички хейтъри и ***, които се подиграват с тази жена!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейва харесвам за това харесвам антиките!Палави и печеливши!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много досадни бабички станаха Стоянка и Лили.
2
6
 
20
 
! Отговори
maripic преди 7 години
Една от малкото достойни българки! Да си жива и здрава Стоянке!
1
4
 
13
 
! Отговори
Румби преди 7 години
Обичам те, Стояно!!!!