Поискаха помощ от Бил Гейтс за трансплантация на глава

Италиански лекар обясни как ще "свърже" главата с гръбначния мозък
Обновена: 13 юни 2015 16:49 | 13 юни 2015 16:46, Елка Василева
49
Поискаха помощ от Бил Гейтс за трансплантация на глава
Бил Гейтс. Снимка: архив, Reuters

Италианският неврохирург Серджо Канаверо, който уверява, че се подготвя да извърши първата трансплантация на човешка глава, отправи призив към богати американски дарители като Бил Гейтс да му помогнат да осъществи проекта си, смятан от мнозина в научната общност за налудничав, предаде Франс прес.

Оповестявайки за проекта си в края на 2013 г., д-р Канаверо прецени, че подобна трансплантация ще е възможна през 2016 г.

Още по темата

Сега в рамките на започналата в Анаполис конференция на Американската академия на хирурзите в неврологията и ортопедията той поясни как възнамерява да "свърже" главата с гръбначния мозък - изключително важен момент при подобна хирургична интервенция, цитирайки напредъка в изследванията най-вече с животни през последните тридесет години.

Д-р Канаверо изложи подробно тезата си в разстояние на два часа и половина. Според  него тайната се състои в това да се създаде изключително фино острие, с което да се срежат прецизно нервни тъкани. След това д-р Канаверо възнамерява да използва полиетиленгликол и електрически ток, за да ускори "свързването" им.

Сред 150-те участници в конференцията бе и първият кандидат  доброволец за подобна трансплантация - 30-годишният руснак Валерий Спиридонов, който е засегнат от болестта на Вердниг-Хофман. Тя се изразява в нелечима прогресивна атрофия на мускулите. В Анаполис д-р Канаверо и Спиридонов се срещнаха за пръв път.

Италианският неврохирург призова американските си колеги да му помогнат в осъществяването на проекта. Той намекна, че милиардери като Бил Гейтс биха могли да предоставят средства за амбициозния проект. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 23Впрочем японците телепортираха светлина. Не данни или информация, а светлина.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 23Ммм, далече си значи от това за което говоря. Аз говоря за телепортация на жива тъкан.
21
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Квантовата телепортация прави единствено трансфер на данни, информация, а това, което пристига от точка А в точка Б е копие на оригинала, а не самият оригинал. Нещо подобно на принципа на факс машината.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21, Демек върнали сме се назад, вместо да сме 25 години напред.
19
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До до 9 и 11 Може и да е така , но излизайки от социализма през 1989 откъдето и да тръгнехме пак при социализма сме в момента , е не на атоми , но пристигнахме без парите които имахме при тръгването ................................
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17,ти наистина ти се струва нереално човек да се събере отново на атоми в другата крайна точка? Как изобщо тогава си приел че човек може да бъде разграден на атоми и пуснат по мрежата с импулси? Щом това е направено, остава и завършека. Кой мозък сега ще разгради на атоми човешко тяло? Кой?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние не искаме глави, само чипът в тиквите да ни сменят и сме готови за подвизи!
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17-ти, ще има още доста да поучиш. Японците вече извършиха телепортация на неодушевен предмет. Телепортацията с жива тъкан се очаква след 150 години някъде.
15
0
 
6
 
! Отговори
до 9 и 11 преди 8 години
Проблемът при квантовата телепортация е, че човекът или предмета не пристигат на крайната точка от пътуването. В момента, в който бъдат разградени на съставни атоми тяхното съществуване/живот приключва, а това, което се сглобява на другия край е копие на оригинала, но не и самият човек/предмет.
14
0
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
това е невъзможно,ако това стане значи антихриста е вече тука и е започнал с наказанието
13
2
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Следващата операция може да е на жужето !
12
4
 
8
 
! Отговори
край преди 8 години
Тия дето ми слагат палец надолу не става ясно за главата на Пеевски ли сте или за главата на ЦЦачева. Борисов сам си е избарл тази на Стоичков. Нали е доктор хонорис кауза - учен човек. За доброто на България е.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Относно трансплантацията на глава, винаги ми е било интересно каква би била продължителността на човешкия живот, ако глава на възрастен, бъде присадена върху младо тяло?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9-ти, проблемът при телепортацията е че трябва да стане всичко хирургически точно, защото ако само един атом не си е на мястото, целият субект се срива по мрежата и умира. Тоест не можеш да изградиш субекта в друга крайна точка, даже ако само един атом ти го няма на място.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лесно да си Тиква. Тия глави вече наистина за тикви ги взеха бе!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 и 4Бе то след време ще има и телепортация на човек, вие се дивите на това. Телепортацията е разграждане на атоми на човека и по някакъв импулс предадени се сглобяват на друго място.
7
6
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 години
ББорисов се решил на тази стъпка осъзнавайки че сегашната му глава повече му пречи отколкото му е необходима. Ще му слагат главата на Стоичков. Счита се че така ще бъде подобрено управлението на страната. решението е взето на заседание на МС от 10.06.15г. Другите предложения са били - главата на Пеевски /отпаднало защото така щяла де се види коалицията/ и ЦЦачева /отпаднало по естетически причини/. Дано господ му даде много години успешно уппавление..
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не помогне и Жужин,той има повече денги..над 200 млрд. $ .
5
2
 
4
 
! Отговори
redordead преди 8 години
То това си го има вее описано: Александър Беляев - Главата на професор Доуел
4
1
 
9
 
! Отговори
Лала преди 8 години
Успех!!! Всичко е възможно !