Нюфаундленд – магическото място!

Нюфаундленд е дом на много малки и красиви градове и села
22 юни 2015 08:15, Михаела Лазарова
3
Нюфаундленд – магическото място!
Снимка: freeimages.com

За какво се сещате, когато чуете Нюфаундленд? Вероятно веднага в съзнанието ви изплува образът на сладкото голямо и пухкаво черно куче, носещо гордо името на този красив канадски остров. 

Нюфаундленд е дестинация, която определено си заслужава пътуването. Там могат да се открият не само красиви кътчета и девствена природа, но и да се зърнат рядко срещани животински видове.
Източната канадска провинция може да ви накара да си прекарате добре и да пожелаете да се върнете отново някой ден. 

В края на юни или в началото на юли е най-подходящото време за разходка по тези места. Тогава можете да зърнете някои характерни природни промени, феномени и редки видове животни, които не можете да зърнете на друго място.
Ето няколко причини да посетите Нюфаундленд: 

Тринити

Нюфаундленд е дом на много малки и красиви градове и села. Едно от тях е Тринити – живописно сгушено градче с очарователна природа, изглеждаща като снимачна площадка на документален филм за природата. 

Тъпоклюната кайра

Ако сте виждали тази птица само по телевизията в научнопопулярните предавания, Нюфаундленд е мястото, където можете да я зърнете със собствените си очи на живо. 

През лятото хиляди тъпоклюни кайри гнездят на острова. Там се намира и резерватът Witless Bay Ecological Reserve.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се премахнат следите от човека, а именно *** всякакви, грозни постройки и други неща направени с изключителна глупавина, то България е едно от най красивите места на земята. Ходил съм и съм видял много