Храни и напитки за повече енергия

Няколко полезни елемента към ежедневното хранене
23 юни 2015 22:40, Михаела Лазарова
1
Храни и напитки за повече енергия
Снимка: photl.com

Поддържането на високи енергийни нива през деня понякога може да бъде трудно. Месечните неразположения, стресът, липсата на физическа активност и други, могат да нарушат баланса в нашите тела. 

За щастие, някои храни като ябълките, морковите, целината, хумуса, киноата, овесените ядки и други могат да бъдат вашият здравословен начин да повишите енергията си без да е необходимо да приемате поредната чаша с кафе.
Споделяме още няколко полезни елемента, които да включите към ежедневното си хранене. 

Авокадо

Ако има дни, в които ви липсва енергия, вашето естествено спасение е авокадото. Богато на полезни мазнини и калий, то ще ви помогне да възстановите енергийните си нива и да се почувствате чудесно. Може да го комбинирате със зеленчуци, плодове или орехови ядки. Авокадото е лесно преносима и полезна храна, която е и приятел на вашата диета. 

Тъмен шоколад 

Тъмният шоколад има редица ползи за здравето, освен това можем да си го позволим, дори когато спазваме диетичен режим на хранене. Благодарение на богатите на вкус какаови зърна, черният шоколад е с високо съдържание на антиоксиданти, които ще ви дадат енергия през целия ден. Няколко блокчета от лакомството могат да заменят следобедната чаша кафе.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филия с мас, закуска за шампиони, енергията на МАХ