Над 31 хил. души посетили "Квадрат 500" досега

Галерията няма да затваря врати през лятото
7 юли 2015 09:00,
3
Над 31 хил. души посетили "Квадрат 500" досега
Снимка: архив Булфото

Над 31 хиляди посетители са разгледали националната галерия "Квадрат 500" от откриването й досега, съобщават от пресцентъра на Министерството на културата, като цитират ръководството от галерията.

Малко повече от месец след официалното откриване на представителната експозиция в "Квадрат 500" интересът на българи и чужденци към новия ни музей е все така изключително голям, отчитат от галерията.

Оттам припомнят, че вторият четвъртък на всеки месец е обявен като ден за безплатен вход в националната галерия "Квадрат 500", тоест на 9 юли новата галерия отново ще е с вход свободен.

Очаква се този четвъртък отново стотици столичани и гости на града да използват възможността в деня със свободен вход да разгледат експонираните близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа в "Квадрат 500", които показват българското изкуство в съпоставка с европейските и световните тенденции.

Националната галерия "Квадрат 500" няма да затваря врати за лятна ваканция и ще работи през целия отпускарски сезон.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Означава 500 години развитие и прогрес под османско владичество. Лично министър Рашидов настоя за това име.Никой не възрази, нямаше дори протести.Всичко е ок, продължаваме напред.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава това име?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едва ли има държава в която националният им музей да има подобно име ,какво да говорим