Знаете ли, че Джордж Вашингтон е отглеждал марихуана?

Любопитни и малко познати факти за тревата
Обновена: 27 юли 2015 10:11 | 26 юли 2015 10:08, Мария Дуковска
38
Знаете ли, че Джордж Вашингтон е отглеждал марихуана?
Снимка: Freeimages.com

Ах, тази марихуана... Наркотик ли е, не е ли... Мненията и изследванията са разнопосочни. Този древен опиат се използва от хората наистина от хилядолетия. Днес употребата му продължава да е спорна, както и въздействието му към организма.

Някои изследвания твърдят, че ползи от марихуаната има, други пък – че вредите от нея не могат да компенсират ползите.

Ние няма да взимаме страна в споровете около марихуаната. Само ще ви изложим някои интересни факти за нея, споделени в рубриката на Az-jenata.bg „Знаете ли, че...?“

Само 9% от употребяващите марихуана се пристрастяват, според изследванията.

42% от хората в САЩ са опитвали марихуана поне веднъж в живота си.

Бирата и марихуаната произхождат от растения, принадлежащи на едно и също семейство – Cannabaceae.

Някога в далечен Бутан използвали марихуаната, за да хранят прасетата.

В Италия на растафарианците е позволено да отглеждат и употребяват марихуана с оглед на религиозните им разбирания.

Първият регистриран случай на употреба на марихуана е в Китай преди 4700 години.

Прочетете още в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип не съм пушил, но имах приятел, който се лекуваше от рак. След като всички видове облъчвания, химиотерапии и пиене на отрови не помогнаха беше принуден да потърси марихуана за лечение. Не я пушеше, изкарваше маслото от нея.Сега е добре, има щастливо семейство, две прекрасни дъщерички и успявашщ бизнес.------------------------------------Maлей, дрогата до какви развинтени фантазии води.То лекуване на рак, спин, сърце...Вярваш ли си сам на измислиците?
22
8
 
33
 
! Отговори
дъааааааа преди 8 години
дааааааааааааааааааааа хахаха
21
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всеки нормален човек е ясно, че е забранена, за да може определени мафиотски среди да забогатяват понеже я продават на баснословни цени. Ако се легализира целият им бизнес ще пропадне. А и за полицията е много удобно да ловят дилърчета вместо истински престъпници.
20
13
 
33
 
! Отговори
Hristo преди 8 години
Отглеждал е коноп, не марихуана! И в момента в БГ легално може да се отглежда коноп. Във всеки един магазин за домашни любимци пък се продава конопено семе за храна за папагали.Това че наркоманите пушат генно модифицрани версии на едно растение си е за забрана!
19
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има една теория, че забраната идва заради лобист, който е губил пари заради въжетата които са се правели от конопа. А след като забраняват марихуаната, конопени въжета няма как да се правят, тъй като отглеждането е забранено и така.
18
9
 
37
 
! Отговори
агент Кларк преди 8 години
Хората мислят че знаят истината, но истината е, че те знаят само това, което са били програмирани да мислят. Много малко хора правят независими изследвания. Това е твърде много работа - те предпочитат да стоят облегнати, гледайки телевизия и да оставят другите да мислят вместо тях. Истината за марихуаната е далеч, от това което ни се поднася като информация. Хора, четете повече, търсете информация, МИСЛЕТЕ и бъдете позитивни!
17
12
 
39
 
! Отговори
баш майсторът преди 8 години
Пуша канабис от 1992 година и сега съм на 43. Иска ми се да бях почнал като тинейджър. Най-добри пожелания :)
16
9
 
42
 
! Отговори
истината преди 8 години
Не споменавате най-важната причина, поради която има непрекъсната битка срещу легализирането на марихуаната, защото тя наистина се използва, за да лекува болни хора успешно и без странични ефекти - нещо, което фармацевтичната индустрия не е постигнала с цялата си купчина от скъпи патентовани ***, които наричат лекарства. Те не искат да изгубят хватката, в която стискат милиарди долари, които биха изчезнали, ако могат да бъдат заместени с билка, която всеки може да отглежда в задния си двор.
15
8
 
40
 
! Отговори
Владимир Ламбрев преди 8 години
Получих диагноза AVM - Артеро-венозни нарушения (Arterio Venous Malformation) - болест на нервната система, която предизвиква припадъци. На втората ми среща с моя невро-хирург минахме през листа с наркотиците, които ползвах по това време (марихуана). В този момент той ме погледна със закачлив поглед и каза - "не съм ви го казал аз: това в действителност ще понижи кръвното ви налагяне и ще се отрази положително на епилепсията".
14
9
 
41
 
! Отговори
ПетрOFF преди 8 години
ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ!!!
13
8
 
38
 
! Отговори
Юрий преди 8 години
Марихуаната е полезба, доказват го хиляди проучвания. Друг е въпросът, че пушенето е най-лошия начин да я консумираме и по този начин се изгарят доста полезни съставки.
12
10
 
41
 
! Отговори
запознат преди 8 години
По принцип не съм пушил, но имах приятел, който се лекуваше от рак. След като всички видове облъчвания, химиотерапии и пиене на отрови не помогнаха беше принуден да потърси марихуана за лечение. Не я пушеше, изкарваше маслото от нея.Сега е добре, има щастливо семейство, две прекрасни дъщерички и успявашщ бизнес.
11
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нито един смъртен случай, тревата няма нищо общо с другите наркотици, криминализацията и поставянето и под общ знаменател с тях я правят да изглежда опасна, докато е най-обикновен опиат от природата, който в същото време е и билка, и ако не се връзваш на глупости и манипулации може само да се чувстваш супер след употреба, нито един от негативните странични ефекти не забелязвам при себе си, даже обратното, вярвайте в каквото искате, това растение има мн полезни качества, декриминализация.
10
28
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРКОМАНИИИИ УТРЕПКИИИИ ....
9
24
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО НАРКОМАНИ КОМЕНТИРАТ В ТОЗИ САЙТ.КОЙТО УПОТРЕБЯВА НАРКОТИЦИ Е ПЪЛНА ***.МНОГО ПОЗНАТИ СИ ОТИДОХА ОТ ТОЗИ СВЯТ БЕЗ ВРЕМЕ ДРУГИ СА ПО ЗАТВОРИТЕ НЕПОЗНАВАМ НИТО ЕДИН НАРКОМАН КОЙТО ДА СЕ РАДВА НА ХУБАВ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ.
8
9
 
38
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Преди време имаше статия в днес.бг, че момче е изпаднало в кома от марихуана... та ето още един факт не познат никъде по света... : )
7
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Семената на конопа/марихуианата са много полезни съдържат незаминими аминокиселини, омега 3 мастни киселини и са добър източник на цинк а маслото от тях е вкусно и има качествата на зехтина. Тези качества се губят при изпушване на семената обаче :)
6
8
 
47
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Не е само той, Томас Джеферсън, Бенджамин Франклин и т.н. и т.н.
5
9
 
57
 
! Отговори
Marley преди 8 години
Legalize it!!!
4
13
 
63
 
! Отговори
Айнщайн преди 8 години
Колко сме назад в сравнение с развитите страни по отношение на канабиса. Но комунизма здраво ни е върнал назад, а още по-лошото е, че много хора са загубили способността да разсъждават и твърдо вярват, че всеи употребяващ марихуана е наркоман. *** народ