"Каубои" и "злобари". Те ще ви отровят живота!

Няколко правила, за да бъдете успешен блогър
Обновена: 29 юли 2015 12:07 | 29 юли 2015 09:33,
3
"Каубои" и "злобари". Те ще ви отровят живота!
Снимка: Gettyimages

За да бъдете добър блогър, трябва да се научите да подхождате с бързина и чувствителност към коментарите в своя блог. Те са спорна област, тяхното съдържание може да ви поласкае, но и нарани жестоко. Справянето с тях е трудна задача. Ако ги пренебрегнете обаче и не им отговорите навреме, посетителите ви ще остават разочаровани и повече няма да се върнат към вашия блог.

Коментарите заслужават да им се отдели време, внимание и когато е необходимо – отговор. Каквато и техника да изберете, никога не бива да ги игнорирате, пише entrepreneurs-journey.com

Има два опасни типа коментатори, на които си струва да обърнете специално внимание.

Каубои – обикновено са много негативни. Каубоят просто не ви харесва, не одобрява нищо, което сте написали или направили и започва да ви залива с обиди. Вашето нещастие е негова лична мисия. Атакува ви навсякъде – по форуми и блогове, хвърля обвинения из цялото публично пространство по ваш адрес. Анонимността му дава свободата, която не би могъл да получи в реалния свят. Повечето "каубои" използват силен език, който е откровено обвинителен. Каквото и да напишете, той няма да признае вашата гледна точка, а ще продължава да ви обвинява безпочвено. Просто по време на война победители няма!

Как да се справите с тях? Просто ги игнорирайте, освен ако не сте направили нещо наистина и не трябва да се извините.

"Злобари" – когато блогът ви стане популярен, коментарите ще завалят. Но с увеличаването на трафика, ще се увеличат и негативните коментатори. Някои хора са си просто груби и за тях всичко е "гадно и тъпо". Те ще използват цветни думи, за да ви обяснят как всичко във вашето писане не е наред. Ще ви обидят и лично. Дори ще ви накарат да се замислите над собствените си думи и мнение.

Как да се справите? Можете да ги изтриете, да реагирате гневно или пък точно обратното – мило, кротко и възпитано. По-добре обаче не се отдавайте на гнева си. Обърнете негативността в положителна емоция. Спечелете критиката като уважите мнението на критикуващия, погалете егото му с вашето съгласие. Това ще повиши репутацията ви в очите на останалите коментиращи. Може да подходите и иронично, това ще ви даде възможност да покажете на публиката си колко широко скроен човек сте всъщност.

Научете се да четете коментарите редовно, всеки ден, особено ако блогът ви е активен. Помислете над въпросите, които коментаторите повдигат, започнете разговор, отговорете, задайте и вие въпрос. Понякога повдиганата тема може да ви вдъхнови за нова публикация, но в нея задължително трябва да споменете източникът на вашата идея.

Ако се наложи – трийте коментари! Немалко от тях идват от спамъри и не обогатяват разговора по никакъв начин. Има и други, които са от реални хора, но също заслужават заличаване, защото просто нямат нищо общо с темата. Всеки блогър сам трябва да направи избор за коментарите, които желае да остави. Изтрийте ги, ако: са обидни, към вас или други читатели; съдържат расистки обиди, омраза, спекулации или обиждат сексуалната ориентация. Това най-вероятно са тролове. (коментарът е анонимен, опозоряващ, нецензурен, съдържа плагиатски материал, съдържа лична информация, която не бива да бъде публична, включва URL, необходим за маркетингови цели.)

Запомнете, че никой не обича коментарите му да бъдат трити и често блогърите са критикувани за това, особено когато не е ясно защо са го направили. Някои блогъри имат своя политика, която очертава рамки за читателите и обяснява защо дадени коментари са изтрити.

Но основното правило на блогъра е едно: трябва да сте подготвени за всякаква критика, още щом натиснете бутона "публикувам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
2, ми *** на лекар да ти предпише нещо срещу шизофренията бе, това живот ли е твойто - все разни марсианци, американци, зелени и какви ли не *** те преследват.
2
4
 
4
 
! Отговори
шорош преди 8 години
......и шизоидни ***.......
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валерче, някаква каубойска злоба ли напира в теб? Ходи на пилатес, току виж си кротнала, момичето ни.

Спонсорирани публикации