Лъснаха данните на кръшкачите от онзи сайт

Очаква се златен век за бракоразводните адвокати в САЩ
Обновена: 24 авг 2015 19:34 | 19 авг 2015 22:18,
12
Лъснаха данните на кръшкачите от онзи сайт
Снимка: bgonair.bg

Хакери публикуваха лични данни на милиони потребители на сайта за запознанства "Ashley Madison". Обемът информация е 10 гигабайта и засега е достъпна само с помощта на т. нар. криптирани браузъри.

Хакерите поразиха сайта преди седмици и заплашиха да публикуват личните данни, ако той не бъде свален от интернет. Но това не стана. Ashley Madison има 38 млн. потребители, предимно от САЩ.

Още по темата

Ashley Madison е специализиран сайт за запознанства за женени. Имената на потребителите, техните адреси и данни от банковите им карти са на разположение на хакерска група, която нарича себе си Impact Team.

След като канадската компания Avid Life Media, собственик на сайта, не го свали от мрежата, хакерите изпълниха заканата и публикуваха цялата им налична информация – дори тази за потребители, които са платили, за да заличат акаунтите си.

В свое изявление компанията заяви, че съдейства напълно на властите за разкриването на извършителите на хакерската атака, наречена от Avid Life Media – криминално деяние.

В социалните мрежи специалисти и потребители се шегуват, че когато данните на милиони потребители станат общодостъпни, ще настане златен век за бракоразводните адвокати.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е БГ и хората се регистират с истинските си имена. Все пак на 1000 места на сайта пише, че данните са ти "защитени".
5
1
 
6
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Сега ги зареждам в MySQL :)
4
0
 
17
 
! Отговори
до 1 и 6 преди 8 години
Ключовата дума е кредитни карти. *** и докажи, че нямаш сестра.
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дрън дрън ! абе кой си пише истинските имена и адреси при регистрация в такива сайтове бе ?! Всеки се регистрира с фалшиви имена и с някакъв имейл в който са пак с други имена ! така че така наречените хакери напразно са положили усилия !
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да си бракоразводен адвокат в Щатите.... $$$$$ хаха :)
1
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Якооооооооооооооооо!!! :-D