Петър Дънов за здравословното хранене

Никога не яжте при неразположение
31 авг 2015 20:32, Михаела Лазарова
42
Петър Дънов  за здравословното хранене
Снимка: фейсбук

Пътят към добро здраве и дълголетие се корени в начина ни хранене. Не само е важно каква ще бъде храната на трапезата ни, но и отношението към нея. Споделяме няколко ценни съвета на Петър Дънов за храненето.

Те могат да помогнат на всеки да преосмисли не само начина си на хранене, а отношението към самия себе си. Защото, за да бъдем здрави, трябва да обичаме своето тяло и да се грижим за него. Както е казал Петър Дънов: "Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си".

Запишете си следващите съвети.

Не бързайте, когато се храните.

Никога не допускайте един болен човек да ви готви. Когато една жена готви трябва да пее, тогава яденето ще бъде много по-вкусно и здравословно.

Всичко, в което има еднообразие е опасно. Еднообразието в храненето също е опасно.

Хранете се вечерно време преди да е залязло слънцето, а сутрин никога няма да ядете преди да е изгряло.

Никога не яжте при неразположение. Яжте само, ако сте гладни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път гениална статия. Хайде сега обличайте белите престилки и рано сутрин на гимнастика...
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До коментар 33 Ъ.. Не, пич, почти си прав, но не съвсем... "Наказанието си е заложено в самия грях" - така е по принцип, но на това някои хора му казват "карма"... Именно това е същността на кармата. Примерът ти с лъжата е погрешен - не е вярно, че като лъжеш, кармата е да бъдеш самотен. Лъжата уврежда директно фините сетива! И на лъжещия, и на лъгания. Затова се причислява към смъртните грехове.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Михаела публикува някалко рецепти, а сега вече ще дава съвети и за начина на хранене. Напредък - браво. Пък догодина да публикува и инструкция как да си направим космически кораб в гаража.
26
7
 
4
 
! Отговори
човек преди 8 години
Защо е този спор - вие собствено мнение нямате лил Нямате ли познания за света около вас. Нямате ли сетива и здрав разум, който да прави логически връзки. Нямате ли воля и решителност. Защо като някакви заблудени овце тръгвате след истината на този или онзи бог или човек? Защо натрапвате вашата религиозна принадлежност като някакво ваше и велико постижение? Осъзнайте се и се опитайте сами да достигнете до истината - не натрапената от някога истина , а тази, която вяжи само за вас.
25
4
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Абе кой ти е казал за белобрадия старец? Ти сериозно ли го възприемаш това буквално? Никой не ни наказва. Ние сами е наказваме, извършвайки грях. Наказанието си е заложено в самия грях и се задейства като естествено следствие. Например ако лъжеш и мамиш хората, съвсем естествено е да си самотен. Да, може да има хора около теб, но при първия ти крах много бързо ще се ометат и ще си умреш сам като кукувичка. Това само един пример, за да разбереш.
24
13
 
13
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Боку нищо не е учил,но защо му е да учи?Разбрал е че да си мутра е голяма далавера...после се е ориентирал към политиката.Плюеш по всички и по всеки,така будалите те боготворят...Говориш,че си по добър от предните и си "момче от народа",будалите са глътнали стръвта вечеВ България и сега е пълно с същите отчаяни хора,още сме в процес на промяна,ако ги питаш печелещите ще е така до безкрай.
23
20
 
16
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Всеки е свободен да си вярва в каквото иска. Проблема на нас е, че се осланяме да догмите от религиите т.е. "тва не може"," тва не е хубаво " и тн... Хора айде приемайте нещата по друго яче... живеем в 21-и век.... Едва ли някой наистина вярва, че горе има един човек с бяла брада който гледа всичко, което правим и ни дава само забрани и канони.. Специално за Християнството каноните са писани 325 г след Исуската...... т.е. религията е мислена от хора като мен и вас....
22
6
 
17
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Абе нищо крайно не е хубаво както са казали хората. Относно Дънов, безспорно личност изиграла голяма роля в най-новата ни история. Относно храненето съветите са реални и са свързани много с народната медицина. Петър Димков и Лидия Ковачева също доста взаимстват и от неговите методики. За учението му нищо лошо не може да се каже... няма никаква агресия насочена към никой...поне от това което съм чел. Личи си добрия способ да се придаде източен привкус на Западно Протестантско образование.
21
6
 
13
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
абе то и църквата ви учи на придържаност ,на пост ,да се храните добре и по малко , но кой да слуша ...като цяло за Дънов съм чувал само съветите му ,че на човек му е нужно много малко за да се засити(подобно тибетските монаси дето цяло яице давали само на болен) ----- незнам на каква основа го обявявате за сатанист
20
4
 
10
 
! Отговори
Gotvachka преди 8 години
Kato se razpeia i zagariam mandjite.
19
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25"Наивни хора със слаб характер. Под този знаменател могат да се поставят последователите на това псевдо учение."Това е вица на деня! :)))
18
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наивни хора със слаб характер. Под този знаменател могат да се поставят последователите на това псевдо учение.
17
16
 
22
 
! Отговори
Varna преди 8 години
Гошо *** , верно си *** *** ! Сам потвърждаваш думите ми че дъновизма е сатанинска секта , щом ЕВРЕИНА айнщайн се "възхищава" на дънов . Освен него и Мадона се е кланяла на гробаму , а както знаете Мадона отдавна е прио=иела еврейската религия , чете талмуда и практикува кабала ! Да обобщим -дъновизма няма нищо общо с християнството !
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Ти пък внимавай да не богохулстваш!
15
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах дъновистите веднага се хванха за буквата , а досега мълчаха ? Слуги на луцифер ! Анатема за вас !
14
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дънов е учил богословие в Америка.Там е разбрал че да си основе секта е голяма далавера.Върнал се и това е направил.Четеш библията и другите свети книги и си нагласяш фактите както ти изнася.Правиш се на пророк и вербуваш будали.По оново време България е била в процес на промяна. Хората са били отчаянии затова много хора му са се вързали и е станала масова секта
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде Дънов е казал "Бог е светлина". Това, че се радват на изгрева, значи ли, че не почитат Христос. А нима в Библията не се говори многократно за светлината, включително и думите към апостолите "Вие сте светлината на света". И не е ли писано още в Библията в първото послание на Йоан " И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина." Та в какво точно упреквате Дънов? Аз вярвам в Христос, Бог мой, но Дънов не ми е пречка за това.
12
16
 
13
 
! Отговори
e? преди 8 години
Именно ! Исус казва "Аз съм пътя и истината и животът" А дъновистите казват "бог е светлина" ' никъде не се казва Христос . Еми не , бог не е светлина . Светлина -това е е луцифер !
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във вашата махала няма ли бели братя? Велики ***. Шушу - мушу и интриги? Неизвестно кой ги финансира;
10
16
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
До АнонименКой е Дънов се знае от мнозина - той е част от сатанинската организация на мадам Блаватска, чиято цел е да се унищожи християнската вяра и да се замени от някакви си псевдо-учители и преклонение пред демоните на Далечния Изток. Последователите на Дънов са ОПГ и се занимават със зомбиране на хора, особено на такива, които имат влияние - пример: Людмила Живкова и мн други.