Богатите също плачат: Милиардер, а тъне в самота!

Житие и страдание на създателя на "Minecraft"
39
Богатите също плачат: Милиардер, а тъне в самота!
Снимка: Flickr

Пиеш си коктейлите на Ибиса, около теб световни знаменитости. Казвате си наздраве на яхти със скъпо шампанско и въпреки това си нещастен. Точно така се чувства създателят на видеоиграта "Minecraft" Маркъс Пешун, който признава, че се чувства много самотен откакто е станал милиардер.

Миналата година той се нареди сред световните богаташи, след като продаде студиото си за игри на гиганта "Microsoft" за 2,5 милиарда долара. Няколко месеца по-късно пък надцака Джей Зи и Бионсе за имение в Бевърли Хилс. Това се оказа и най-скъпата сделка, след като Пешун хвърли скромните 70 млн. долара. Къщата наистина си заслужава -  има инфинити басейн, 8 спални, 15 бани и обща площ 2130 кв. метра. Мебелите във всекидневната са на Bentley и струват 500 000 долара, а гаражът побира 16 лимузини. Само тоалетните чинии струват 5 600 долара във всяка една от 15-те бани.

И въпреки всичко компютърният дизайнер изля мъката си в Twitter, че води живот на богат човек. Богатството, според него, прави невъзможни нормалните взаимоотношения между хората.

"Никога не съм се чувствал толкова изолиран колкото,когато вися с приятели на Ибиса и купонясвам с известни хора. В Швеция седя и чакам приятелите ми със семейства и работа да намерят време да се видим", споделя той, цитиран от Нова тв.

Родни потребители пък се възмутиха колко е разочарован шведският милиардер и го поканиха да живее у нас и да не може да си плаща сметките за тока...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Маркъс Пешун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
до бедните богати преди 8 години
Преди години имах доста пари, имах и няколко стари приятели+1нов . После загубих парите и изпаднах в дълбока депресия, но моите приятели не ме оставиха да затъна. Сега бизнесът ми потръгва и същите хора ме подкрепят ими дават увереност. И най-важното - аз винаги съм бил насреща, за да ги подкрепя. Какво се жалвате, че сте загубили приятели - да сте ги избирали по-внимателлно.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бизнесмен на 30гКогато дойдат паричките идва и желанието за повече - по-успели приятели, по-хубави мадами, по- лъскави вещи....Около теб само използвачи...., а ти колко човека използваш, за да успяваш в бизнеса си? За да гепиш кокала трябва да го изтръгнеш от ръцете на другиго - *** житейски закон.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ТИ СА ПРЕЧКА ТЕЗ ПАРИ-АЗ СЪМ НАСРЕЩА .
19
1
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен на 30г преди 8 години
Преди да се захвана с бизнес имах много приятели, колеги, гаджета в студентските ми години. Сега съм сам имам 1-2 *** истински приятели. Около мен само използвачи.Мразя меркантилните жени и затва съм си сам. Кво да ви кажа пълно щастие няма!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си раздаде милиардите за добри дела, да си остави 5-6 милиона да живее докато остарее и ще стане пак нормален човек, а и милиони хора ще го обичат
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По - добре здвар и богат, отколкото беден и болен. Иначе, ако човек като беден е духовен затник, ако забогатее пак ще си остане затник, но богат. Има пичове, които макар и богати не скучаят - итересуват се от наука, благотворителност, изследване на космоса. И семействата са им здрави, и децата читави. Не е до парите.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ми се обади и няма вече да е самотен.....ще си прежаля за няколко милиарда.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми назначи приятелите си при теб на работа и ще сте постояно заедно с такива кинти кав ти е проблема ааа сетих се мноо си стиснат еми самотен ще си още доста време
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много геймъри, програмисти и други подобни професии са самотни. Мисля, че заради игри като неговата много тинейджъри и те са самотни но не им пука.
13
0
 
13
 
! Отговори
жеко преди 8 години
човешкото око насита няма, когато си беден и имаш приятели реват че нямат пари , като имат пари пък реват че нямат друго,ако човек е щастлив когато е доволен че днес е отворил очите си сутринта и това му стига, ей тогава е истински богат човек, всичко останало е хранене на тялото и ума, дали ще ги храниш с храна за 100 лв или нещо изкопано в градината е все същото
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, тоалетна чиния за $5600... нали пак сереш в нея.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам много пари, но нямам един истински приятел. Заобиколен съм само от , които виждат блясъка, но не и болката в моето сърце.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е *** - и 50 милиарда да има пак ще си седи сам или с ***.Ако е свестен човек - ще направи нещо красиво и благародно с излишните си пари и ще намери много нови приятели. Пък може и някоя свястна жена да го хареса.
9
0
 
35
 
! Отговори
1977 преди 8 години
Дайте го на Николета, ще му пресуши сметките за нула време! Ама поне ще го обича истински, като го гледам какъв е хубавец!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да , сетил се ! Чака си приятелите със семействата си ( които са на работа ) да. се освободят и да му дойдат на гости ! Ами да си отгледа и той дечица , да не безделничи , казано с други думи .... " тъне всамота ".
7
4
 
14
 
! Отговори
ССС преди 8 години
ТО ПА ЕДНА ИГРА MINECRAFT...МАЙКРОСОФТ СА СЕ НАБУТАЛИ...
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен има некви психически проблеми.
5
3
 
34
 
! Отговори
xaxo преди 8 години
Ами да си раздаде парите на бедните и да си живее щастливо :)
4
0
 
31
 
! Отговори
mariah преди 8 години
В такива моменти осъзнаваме какви и кои са истинските ценности...и многото пари със сигурност не са сред тях...Дано намери човека баланса в себе си, и бъде щастлив....
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се беше родил в Тикволандия нямаше да имаш такъв проблем. Точно да тръгнеш да забогатяваш и мутрите, данъчните и куките те обезкостяват на мига!