Силни дами доминират по бельо

Agent Provocateur и провокацията на разголените жени
5
Силни дами доминират по бельо
Снимка: Agent Provocateur

Хелмут Нютън е фотографът, който чрез кадри издига своята любов към женствеността и успява да я постави меко казано на пиедестал в творчеството си. И не само.

Неговите тип воайорски снимки се превръщат в неизменна част от живота и показват силата и сексуалността на жените по начин, който е едновременно стилен и изключително еротичен.

Именно това вдъхновение приемат от Agent Provocateur и разгръщат в своята нова колекция, тематично носеща името „All Woman“.

Четири емблематични икони вдъхват живот на различните предложения на марката за есен-зима 2015.

Апетитните извивки на София Лорен от 60-те години провокират създаването на корсетите и бодитата.

Ким Бейсинджър настройва нежния фокус на 80-те с неочаквани комбинации между цветове, а конусовидните форми идват от 90-те години, в които властва Синди Крауфорд.

Модерните момичета са олицетворени от Лара Стоун, която разхожда плътни по тялото рокли по подиумите с игриви и често буквално блестящи елементи.

Рекламната кампания на колекцията е заснета в един от бутиците на марката, а с всеки кадър надникваме все повече зад сатенените завеси.

След известните кадри на Наоми Кембъл със сигурност от Agent Provocateur се разделиха със стереотипното използване на модели, които се вписват идеално в концепцията на кукли Барби.

С днешна дата отбелязваме все по-голямо разнообразие от екзотични дами, които изнасят на преден план таргет групата на бранда – всички жени.

Тюлени бродерии и флорални мотиви дават усещане за истинска татуировка върху кожата, а кройките „обхващат“ тялото и акцентират върху предимствата, прикривайки недостатъците. Сатен и коприна съставят драматичните силуети, а на мода е наситеният нюанс на тъмносиньо.

Както винаги презентациите на марката са продиктувани от задължителната провокация, но този път леката щипка вдъхновение от творчеството на Хелмут Нютън дава привкус на истинска еротика и доминиране на женската същност.

Можете да видите всички кадри в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари