Цитати от Хорхе Букай, любимецът на родните модели

Поставяй си реални цели и прави най-доброто, на което си способен
Обновена: 14 сеп 2015 09:38 | 14 сеп 2015 09:38, Михаела Лазарова
4
Цитати от Хорхе Букай, любимецът на родните модели
Снимка: photl.com

Хорхе Букай е аржентински писател и психотерапевт, роден на 1 януари 1949 година. Дипломира се в медицинския университет в Буенос Айрес, след което започва работа като психиатър в отдела по психопатология на местната болница.

Малко по-късно прави специализация в Америка. Освен практикуващ специалист, той води и семинари, конференции, курсове. Освен психологията друга негова любов е писането.

Едни от най-известните му произведения са „Писма до Клаудия“, „Приказки за размисъл“, „Да се обичаме с отворени очи“, „Пътят на щастието“. Споделяме няколко мъдри мисли от писателя.

Едно е да се примириш, а друго да приемеш.

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.

Трябва да знаеш, че абсолютно нищо не „трябва“. Смяташ, че всичко трябва да ти е ясно, че не трябва да си объркан, че трябва да знаеш всички отговори, че трябва, трябва... отпусни се.

Да си почиваме, да сменяме заниманията си или да правим нещо съвсем друго, много често е начин да наточваме секирата си. И обратно, насилването е напразен опит на индивида да замени липсата на тонус в даден момент с воля.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борхе Хукай сигурно не пише зле, но като гледам кой го харесва, нямам никакво желание да се запознавам с творчеството му.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toz da ne se opitwa da zasnechi Paulo Kuelyo