Младост, младост... и старост – също радост

Хората са най-щастливи на 20 и след 80 години
5
Младост, младост... и старост – също радост
Снимка: Reuters

Хората са най-щастливи на 20 години, когато са най-безгрижни. След като навършат 25 задоволството им от живота намалява, докато не станат на 65 години, съобщават британския "Дейли мейл", позовавайки се на австралийско изследване.

Д-р Йоана Рамия от университета на Нов Южен Уелс установи, че щастието следва предвидима траектория. Най-доволни от живота са младите на 15 до 25 години. Обикновено това е свързано и с раждането на първото дете. След това финансовите и други проблеми и грижите за семейството допринасят за неговото намаляване, съобщава БТА.

След продължителния спад на щастието през средната възраст, хората отново го откриват, когато навършат 65. Пикът му след това е около 80-годишнината.

Спадът около 40-годишнината обикновено се дължи на безизходица в службата и на финансовото положение. Това са годините, когато работата и парите имат най-голямо значение. Чак при възрастните намалява важността на доходите, а щастието при тях се засилва, защото се интересуват повече от неща извън работата и парите, като свободното време или внуците.

Изследването сочи още, че младите не обръщат внимание на жилището, макар и според резултатите да предпочитат да живеят близо до работата и приятелите си. Качеството на жилището е важно за хората на средна възраст и по-старите. Те обръщат голямо внимание на квартала и съседите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъъъйй...значи докато ходиш на работа - си нещастен!И после трудът красял човека и дъра-бъра!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, така е. Едните още не знаят къв * ще ядат, па на другите вече им е все едно.
2
7
 
9
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Само глупаците могат да бъдат щастливи. В определени периоди човек може да е доволен от себе си - толкова.
1
0
 
14
 
! Отговори
мда преди 8 години
Сигурно има голяма доза истина в това, но според мен това е базирано на статристиката а както всички знаем нещата винаги са строго индивидуални. Има хора които успяват да се радвата на живота истински ина преклонна възраст и такива които са като емоционално изхабени индивиди още на в ранни младини. Нека си пожелаем щастие и да се стремим към него независимо от годините ни.