Клишета? Да, има клишета, защото те са верни!

Вдъхновявящи цитати от Маргарет Тачър
12 окт 2015 08:21, Михаела Лазарова
4
Клишета? Да, има клишета, защото те са верни!
Снимка: Reuters

„Петелът може и добре да кукурига, но все пак кокошката снася яйцата.“

Тя ще остане като една от най-великите жени в историята, като лидер и голям политик. Маргарет Тачър е първата жена в Обединеното кралство, която изпълнявала функциите на министър-председател, но още преди да дойде на власт бива наричана „Желязната лейди“. Също така тя става първият министър-председател на Великобритания, който печели три пъти подред изборите от времето на лорд Ливърпул.

Произлиза от силно религиозно семейство, по образование е химик, а интереса си към политиката наследява от своя баща, който е участвал в местната политика и служил като член на градския съвет. Първите си стъпки към политиката Тачър прави още докато следва в колежа Самървил в Оксфорд, където следва химия. Тогава е избрана за лидер Консервативната асоциация на Оксфордския университет (1946 ).

През 1950 година тя се явява на изборите от страна на консерваторите, но губи. Въпреки че следват още няколко неуспеха на политическата сцена, тя успява да влезе активно в политиката и през годините да докаже, че жените заслужават специално място в нея.

Това ни вдъхнови да съберем и споделим с вас едни от най-ярките и мисли.

„Европа никога няма да бъде като Америка. Европа е продукт на историята. Америка е продукт на философията.“

„Жените умеят много по-добре от мъжете да казват „не!“

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех,че и Меркел е втората Тачър, ама не би!Поизложи се,Какво да правим? С източноевропейски манталитет е жената,ние сме обременени!Съдба!