Особеностите на руската маршрутка

Дали всъщност тя е много по-различна от останалите в Източна Европа?
23 окт 2015 21:09, Красимир Ангелов
71

Снимка: pisez.com

Годините на демокрацията родиха един феномен в градския транспорт – маршрутката. Същото онова превозно средство, което се движи по собствен маршрут, често с по-висока скорост, при това винаги пълно в пиковите часове.

Без да изпадаме в повече подробности, в следващата галерия ви предлагаме да се запознаете с особеностите на руската маршрутка. Вижте кадрите, а още подобни може да откриете тук. Снимките изглеждат познато, нали?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Какво толкова се впечатляват хората от снимките с килимчета и перденца в тези маршрутки? Ами това е евтин, народен транспорт. Няма лукс, но е достъпен за всеки, на 2-3 минути минава. Пък и създава усещане за домашен уют. Знаете ли колко хора биха серадвали да го имат? Някъде въобще няма градски транспорт! В прехвалените САЩ ако нямаш кола си жив умрял.
39
3
 
1
 
! Отговори
Тавариш преди 8 години
До тотоТи кога последно се вози на Руска маршрутка. Цените почват от 30 рубли и на горе
38
0
 
10
 
! Отговори
тото преди 8 години
Билетче в руската маршрутка струва от 12 до 24 рубли ,зависи до къде пътуваш.Карат като състезатели.но именно това привлича пътниците.Хем е по-евтино от тролейбус или автобус, хем бързо .Основно карат ГАЗ -32213,,Газель".Вървят през 1 минута.Килимчета по седалки няма,но е малко тесничко.Можеш да се качиш само ако има свободни седалки. За правостоящи е забранено,глобяват.
37
7
 
8
 
! Отговори
еккко преди 8 години
По-жалка история от тия дето коментират колко е гадно в западните столици тъй като си мислят че тая статия накърнява имиджа на "братска" Русия, рядко може да се види... Дано някой ви плаща за това, че ако го правите на собствена глава знчи верно нямате нищо в нея.
36
4
 
12
 
! Отговори
Индийска маршрутка преди 8 години
Ако се повозите на индийско такси в Лондон, на мароканско такси в Париж или Марсилия, на мексиканско такси в Ню Йорк или Лос Анжелис, със сигурност ще предпочетете така описаната руска маршрутка. В нея поне няма да ви напъплят бълхи и въшки или да прихванете някоя срамна болест. На всичкото отгоре бакшишът ще ви прецака
35
7
 
20
 
! Отговори
Do 42 преди 8 години
Мутрите с анцузите дето бяха тука модерни през 90-те също е руски патент.
34
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз и в наши маршрутки и автобуси съм виждал табуретки. Автобусите на градския транспорт редовно се облепят с тиксо и т.н. Картони също съм виждал да използват. Виж килими не бях виждал.То простотията в България от турците и руснаците сме я взели.
33
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ ПО-ВАЖНОТО. НЕ НА КАКВО СЕ ВОЗЯТ НЯКОИ НЯКЪДЕ А КАКВО ПРАВЯТ ЗА СВЕТА СЕГА. И ДРУГО- АКО ИМА ИНТЕРЕС ДА СЕ ТЪРСЯТ КУСУРИ НЯКЪДЕ ИЛИ НА НЯКОГО ТО ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ.
32
9
 
22
 
! Отговори
кико преди 8 години
Алооооо не сте имали"щастието" в Париж да ви вози на таксито си мароканец.Тогава и бълхи и въшки ще хванете.А в колата смърдеше на повръщано.
31
9
 
12
 
! Отговори
до "Do 35" преди 8 години
Обърни внимание на разликата от 19 ТРИЛИОНА долара.Не спрели да грабят нефт от Либия, Ирак, Сирия... злато от България... и нямали пън за седалка. Еми, хубаво - ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТА!, тогаз.
30
5
 
16
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Аз не съм се возил на такси с мексиканец-ама в Лондон съм се возил на такси с индиец-смрад и мърсотия.И постоянно ти говори глупости.А на пода имаше огризка от ябълка-воняща на джибри.Самият той беше с ***,а косата му беше с някакви мазни плитки,бойдисани в зелено.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 31ТОЗИ БУС ЯВНО Е ОТ СЕВЕРНИЯ РЕГИОН КЪДЕТО ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕГА -20. ЗА ДА Е ТОПЛО НА ЗАДНИТЕ ЧАСТИ. ВСЕКИ СЕ ПРИСПОСОБЯВА КЪМ КЛИМАТА. И ЩО ПОСТОЯННО ИМ ПОКАЗВАТЕ САМО ЛОШИТЕ НЕЩА И НИКОГА НЕ ОТРАЗЯВАТЕ НЕЩО ХУБАВО? ПРЕДНАМЕРЕНО ЗНАЧИ...А ЗА САЩ СЪЩО МОЖЕТЕ ДА ПУСНЕТЕ НЕЩО-АМА НЕ...САМО КОЙТО Е ЖИВЯЛ ТАМ ЗНАЕ ЧЕ НЕ Е ВСИЧКО ТОЛКОВА ИДЕАЛНО...
28
14
 
9
 
! Отговори
Do 35 преди 8 години
Абе надали в НюЙорк ще се качиш в маршрутка с килими по седалките, дънер вместо седалка и подобни мизерии. Интересно е и какви са националностите на емигрантите които посочи - точно както си мислех, че в Русия мигрират само разни хора от държави завършващи на "стан" всичко читаво включително и на малко руснаци бягат на Запад
27
7
 
18
 
! Отговори
видял и знаещ преди 8 години
Малко разяснение на "професорите "отдолу...Маршрутният бизнес в Русия се държи предимно от емигрантите там--азери,таджики,киргизи..и т.н.Това което виждаме на снимките отдавна се коментира в Русия,и затова техният парламент гласува закон за маршрутките--Само нови автомобили,а след 3 година нямат право да са маршрутки.За водачите--само с руски книжки-изкарани в Русия...Това на снимките показва нац.черти на емигрантите-килими,музика и т.н.....Същото е в такси в НюЙорк при водач мексиканец........
26
8
 
15
 
! Отговори
просто човек преди 8 години
Накара ме да се замисля - дали в САЩ с 19 трилиона дългове и неспирни грабежи по света и у нас, всичко е идеално. И ако тръгне да се прави пропагандно материалче по гетата какво ли може да изскочи. Особено, ако не си поплюваш и туриш някоя снимка от Мексико, вместо от Ню Мексико.
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е ясен, но той поне прави не лоши пари. Чудни са ми глупаците които гласуват за него.
24
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великата Русия с килими по седалките в маршруките. Мизерия
23
14
 
14
 
! Отговори
Aми преди 8 години
Манипулативна статийка ... Избрани снимки кой знае от къде. Тези ,,руски" маршрутки може и да са български. Има дори по-лоши ...
22
10
 
17
 
! Отговори
прекрасна статия преди 8 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от Русия. Благодарение на вас станах неин горещ привърженик и направо се влюбих в нея. Желая по-често да пишете за любимата Русия! Ще доставите огромно удоволствие на цялата аудитория!
21
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поне килимче си имат като ходят на молитва в НОВАТА МОСКОВСКА ДЖАМИЯ