Бъдеще като огнен ад! Жега ще обхване Персийския залив

Градусите ще се усещат като 74-77 по Целзий в края на века
Обновена: 27 окт 2015 08:09 | 27 окт 2015 07:54, Красимир Ангелов
42
Бъдеще като огнен ад! Жега ще обхване Персийския залив
Снимка: Reuters

Истински ад очаква Персийския залив в края на века, ако емисиите въглероден диоксид продължат със същите темпове, сочат резултатите от изследване, цитирани от Асошиейтед прес.

В крайна сметка е напълно възможно температурите да станат непоносими за човешкия организъм. Топлинният индекс, който комбинира горещината и влажността, ще достигне 74-77 градуса Целзий за най-малко 6 часа, показват компютърни симулации.

При подобна температура човешкият организъм не може да си поеме дъх от горещина. Възрастните и болните обикновено са най-засегнатите от горещините, но в случая температурите ще са толкова високи, че хората в добро здраве ще са застрашени, увериха здравни експерти.

"Човешкият организъм може да понесе горещина за известно време. Помислете обаче какъв ще е ефектът, ако трябва да се понесе голяма горещина в разстояние на 6 и повече часа”, заяви съавторът на изследването проф. Елфатих Елтахир от Масачузетския технологичен институт.

Той е категоричен, че светът не е виждал подобен вид дълготрайна комбинация от горещина и влажност. Но поради уникалното географско положение на Персийския залив, климата в региона и прогнозите за увеличаване на горещините в случай, че емисиите въглероден диоксид продължат със същите темпове, това ще се случва приблизително на всяко десетилетие до края на века."

"Става въпрос за горещини, които ще накарат причинилата смъртта на над 70 000 души гореща вълна в Европа от 2003 г. да изглежда като свеж полъх", отбеляза съавторът на изследването Джереми Пал от университета Лойола Меримаунт.

Резултатите от изследването са публикувани в Nature Climate Change.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля, че само рашковците могат да издържат на такива екстремни температури. Те и затова се натикаха като пирон в кисело мляко в Сирия.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те тия са свикнали на горещо. Да му мислят рашките като им се разтопи Сибир. Ще им потънат всичките газо- и нефто-находища барабар с тръбите. От какво ще живеят не знам, ама ще им останат само едни ядрени ракети за ядене.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 30и при океаните процесът е двупосочен, но наистина те акумулират малко повече, отколкото освобождават
25
2
 
2
 
! Отговори
bros преди 8 години
Че ги удари ония увитите директно с правата лопата на инстант кармата. Копаха и ляха петрол като откАчени, ей ся да си сърбат попарата... (А ако може и янките малко да ги палне откъм келифоня нема се сърдим ;)
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toва е резултатът от изсичането на гори - пустиня. За справка - питайте Афганистан. Ние вървим към нашия си афганистан
23
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 8 години
Я,колко бързо ми пуснахте коментара!!????????? А вчерашния за прегръдката на Сидеров с полицая СТО пъти го трихте??
22
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 8 години
педи няколко дни гледах ам.филм-,,След утрешният ден''.Та в него се лансираше теоричта за предстоящ ледников период.Половината от Света замръзва за часове.Естествено президента се спасява в Мексико.В края на филма казва,,.че благодари на страните които са ги приели,защото те са от така наречения трети свят.''Май трябва да се замислим
21
2
 
4
 
! Отговори
До Анахронус преди 8 години
"Температурата на слънцето намалява"Докато има болни като теб ще намалява. Айде обясни ми, като "намалява", защо зимата вече няма сняг и с 2-3 гр. по- топло. Чак Меркел го каза.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да садят гори ,вместо да изсичат -и воала-растенията ще абсорбират въгл. двуокис. А прорпо -други учени смятат ,че изменения има ,но и че настъпва мини ледников период..ама на тях не им дават думата..Тия с парниковия ефект искат пари- и както е писано в древните предсказания-хората ще плащат и за въздуха
19
0
 
11
 
! Отговори
Пандехо преди 8 години
Партаментите в Бурж-ал-алкбар-халифа-ибн-ал-салам ще паднат ценово. Но пък ще скочат измамите с капариране на климатици.
18
2
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре пак да кажа както явно повечето тука ме боли фара дали ше се дигнат температурите с 10 или 100 градуса! И пак да кажа както повечето тука, дето не вярват че има глобално затопляне, единственото което искам е когато коленето поради разни преселения глад, суша и прочие, как да ги нарека според повечето тука УЖ НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА почне то моите задни части да са си на сигурно! Инак изменения в климата нема така гледам мислят 90% от пишещите от което следва да се заключи, че изменения НЯМА!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
енергия може ли да се добави от такъв климат?
16
0
 
21
 
! Отговори
МВР-Миграция преди 8 години
Те затова явно почнаха да се изнасят насам отсега
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой има интерес от апокалиптични сценарии? И постоянно да ангажират медиите в това? КОЙ?
14
15
 
5
 
! Отговори
Анахронус преди 8 години
Глупости на търкалета. Температурата на слънцето намалява. По-вероятно е да настъпи нов ледников период. Тая глупост за глобалното затопляне я измислиха, за да промият мозъците на непросветените.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, пак сте гледали катастрофични филми! Или някой ви плати за тая глупост, за да можете да обясните на хората защо още от сега поливана Близък Изток се е преселила в Европа? Сега там температурите достигат до към 50 С, вие говорите за 20 градуса отгоре и то в рамките на 70-80 години. Нормални ли сте?!
12
3
 
12
 
! Отговори
Стария кокал преди 8 години
Моята се изпя, да му мислят тези на 22.
11
2
 
32
 
! Отговори
Логика преди 8 години
Обработват хората методично и целенасочено .Няма нищо случайно .Трябва да приемем до края на века 1 милиард в Европа и отрано ни се обяснява защо .
10
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помня добре в средата на 90-те ни обясняваха,че през 2015 температурите ще са с 5-6 градуса по-високи,че сезоните ще изчезнат,а водното равнище ще се е вдигнало с метър-два.Сега през 2015 температурите са с 0.72 по-високи -спрямо 80-те,сезоните са си сезони,а водното равнище си е същото и всичко това на фона на удвоените парникови емисии отстрана на Китай,Сащ,Русия,Бразилия и т.н.Цялата работа на мен много ми мирише,ама пък далаверата с екоданъка нали си върви.
9
0
 
4
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Пораэителен колаж, достоен эа епичен филм:-)))!!!