Скрити сигнали, подсказващи за диабет

Непрекъснато лошо настроение и лесно избухване
7
Скрити сигнали, подсказващи за диабет
Снимка: freeimages.com

Диабетът е една от най-коварните болести, вземаща все по-големи размери през последните десетилетия. Коварността на това заболяване се състои в това, че то причинява много поражения на организма преди реално болният да осъзнае, че страда от диабет.

Има някои скрити сигнали, които подсказват за наличие на диабет и които помагат за ранното и адекватно овладяване на болестта.

Често уриниране

Честото уриниране може да се обърка с инфекция на пикочните пътища. Но разликата при нея е наличието на тръпнене, парене и болка при уриниране.

При диабетно болните уринирането е провокирано от компенсаторните механизми на организма, който се опитва всячески да изхвърли глюкозата от тялото, след като тя не е обработена по правилния начин и се е задържала.

Усещане за непрекъснат глад

Характерно за диабетиците е много бързото огладняване и най-вече вълчият глад. Когато човек има диабет, проблемът с преработването на глюкозата причинява задържане на въглехидрати, които изстрелват нивата на инсулина в небето. Оттам идва и огладняването, защото инсулинът действа по този начин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ДО № 2 преди 5 години
Ми, ти знаеш ли колко хора са диагностицирани с рак или диабет, без реално да го имат. Това са диагнози, от които се печелят милиони и населението се държи в страх!
2
0
 
0
 
! Отговори
Тлъб преди 5 години
Не са глупости а научно доказани факти
1
3
 
16
 
! Отговори
глупак преди 5 години
Много харесвам глупостите, които пишете и често си ги препрочитам и припомням. Във възторг съм от вашите глупости и по тази причина станах ваш верен привърженик. Много ви моля, продължавайте да пишете глупости. Ще доставите голямо удоволствие на цялата аудитория.