Нов продукт и женски форми – истински пазарен удар!

Колко и как продава сексът у нас, а и по света?
Обновена: 2 дек 2015 22:24 | 2 дек 2015 21:03,
14
Нов продукт и женски форми – истински пазарен удар!
Снимка: bgonair.bg

Натурален сок, моторна резачка, автомобил, кафе, каквото и да се опитвате да продадете, прибавете към рекламата една красива разсъблечена млада дама и "бум" - ето ви истински пазарен удар. Защото нищо не привлича погледа повече от обещаващи женски форми.

Преди няколко дни популярната, но непълнолетна певица Гери-Никол пусна нов клип, който за броени часове "навъртя" над 300 хиляди гледания и успя да предизвика възмущението сред мнозина.

В резултат Комисията за закрила на детето поиска от СЕМ да се произнесе дали клипът не влияе отрицателно на "психичното, емоционалното и нравственото" развитие, както на самата Гери-Никол, така и на другите подрастващи, които имат достъп до клипа.

Но как и докъде е допустимо да присъсъства голотата във видео клипове, реклами, театър и филми?

Според проф. Христо Кафтанджиев, преподавател по реклама, сексът не винаги продава. Има продукти, които не е подходящо да се сексуализират.

"В някои от случаите сексът продава, но не винаги. Не е универсално средство. Например финансите не са подходящи да се сексуализират", обясни той.

Според него с визията на Гери-Никол няма проблем, но от гледна точка на закона си е прегрешение.

"Като цяло нормално е да има по-голяма сексуалност в поп и фолк музиката", кометира проф. Кафтанджиев.

По негови наблюдения и изследвания 80% от услугите се купуват от жени и тъщата е подходяща образ за реклама за застраховане например.

"Рекламите, които залагат на общочовешки теми и ценности, са добре приети. Но мъжете повече си падат по реклами със секс, жените се дразнят", подчерта проф. Кафтанджиев.

"Ако продуктът, който се рекламира, е свързан с алкохол, скандалът е добре дошъл", допълни той.

Позиция изрази и председателят на СЕМ Георги Лозанов. Според него клипът с Гери-Никол не прекрачва границите на допустимото.

"СЕМ не е естетическа полиция", коментира Лозанов.

Вижте още за секса и рeкламата във видеото на предаването "Днес" по Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тази Гери-Никол, чудите се как да я набутате във всяка една статия. Много си я обичате явно.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Усърдието, с което ми триете коментарите е ...трогателно! DDМного сте мили!
9
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 8 години
На мен пък ми е писнало от пуритани. Всеки си има глава на раменети и може сам да преценява. Ако на някоя единствения и плщс са циците ще си ги показва естествено, ако и акъла ще показва него, ако е портфейла - него. Това е всеки се опитва да пробие, с каквото може. Тези които умеят само да се сабличат пробиват с това - не виждам нищо лошо. За всичко има място и стига сме се правили, че секса не съществува. В крайна сметка си лягаш с него, защото те привлича сексуално .
8
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Омръзна ми от голи жени по реклами, по билбордове и т.н. Вече прави впечатление някоя облечена!
7
1
 
0
 
! Отговори
малеее преди 8 години
тоя с папионката ме влудява направо!! не си там да си даваш личното мнение ***!! там си за да контролираш и въвеждаш закона! вместо да си вършиш работата си правиш само ПР! всички знаем че секса продава, никой не е искал от теб интервю на темата - коя рекламна стратегия е по-печеливша! искаме да се спазва закона и да има морална политика спрямо децата ни! сега кво да обяснявам на детето?? - че ако се съблече ще е по-добре ли??...нищо не вършите в сем, не виждам смисъл от вас!
6
0
 
3
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Статията уж за реклама, ама от второто изречение се извърта темата и пак за оная малката *** е цялата статия... Направо си пишете за нея, ко зарибявате хората с реклами и не знам си кво.
5
2
 
0
 
! Отговори
dp преди 8 години
Баш в рекламите сексът не работи. Хората престават да забелязват рекламирания продукт за сметка на секса, който им пробутват.Отдавна известна истина на хората в бранша - извън БГ разбира се, тук "рекламните агнеции" сапросто един от вариантите да се поддържа апарата на съветската агентура (и не е да не си личи като им види човек продукцията...).
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да не върви секса и финансите/политиката бре? Я Лилето как се вееше по маргарити по магистралите и ошашави целокупното мъжонаселение. А както знаем повечето шофьори са мъже и .... - хоп, прокара вдигане на винетката с едните вирнати цоцки!
3
2
 
6
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Много добре - порното прави съвременния мъж импотентен, докато масовата инвазия на напращели загорели за секс азиатци и африканци продължава с пълна сила. Продължавайте да ламтите за такива реклами и светът сам ще се срине. Как, извинявам се, е нормално сексът да е култ в почти всичко? И с какво човека се има за по-велик от животните? И те секс правят. И ние. Гледам, хората пак само за това мислят. Животинска му работа. много ясно че ме дразнят такива реклами. Някакви по-висши ценности?
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НИКОГлупаk си Нико и това е за дълго. Лечението трудно, скъпо.... абе мани, мани
1
8
 
16
 
! Отговори
НИКО преди 8 години
МИСЛЯ ЧЕ, Е ВРЕМЕ ЗА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА..............И ВСИЧКО ТОВА ЩЕ СПРЕ............