Женени, неженени, не е важно! Любов да има!

Двойките, живеещи на семейни начала, са щастливи като другите
Обновена: 4 дек 2015 15:18 | 4 дек 2015 15:14,
79
Женени, неженени, не е важно! Любов да има!
Снимка: flickr

Американски учени установиха, че съжителстващите двойки, които не са сключили брак, са толкова щастливи, колкото и женените, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В проучването, проведено от екип на университета в Охайо, взели участие 8 700 души. То било проведено в периода 2000-2010 година. Животът на брачни начала с партньора има същият емоционален ефект за жените, като при омъжените. Вторите бракове и съжителства също показали спад в емоционалния стрес на партньорите.

В САЩ около две трети от двойките съжителстват, преди да сключат брак. Ролята на сватбата като институция еволюира и нейните емоционални предимства вече не са нейно изключително достояние. Изследванията установили, че нивата на стрес при младите жени рязко спадат, когато те съжителстват с избрания партньор. Подобен спад бил наблюдаван и при младоженките, сключили брак за пръв път.

При младите мъже спадане на стреса било констатирано единствено когато станат младоженци за пръв път. По думите на авторката на изследването Сара Мърниц, преди време се считаше, че бракът е единственият начин младите двойки да получат социална подкрепа и да се радват на добро емоционално здраве.

"В наши дни нещата доста са се променили, изтъква изследователката. Вече бракът не е необходимо условие, за да се извлекат ползите от съвместния живот, поне що се отнася до емоционалното здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
do 75 преди 8 години
жените се предлагат на богати мъже ,или на красиви мъже /които стават за секс/Мъжете -които са обикновени -като тебе -без секси тяло ,без пари -са средностатистически комплексари ,,които могат да са със съученички :)а не ученички .Звучиш като злобен и самотен стар ерген -много наблюдения над женското съсловие ,остава да се погледнеш в огледалото /да беверно bahur-a e мистър Свят ,18 годишен ,с пари ,и много търсен от жените ,мда а:)))
71
2
 
2
 
! Отговори
до bahur преди 8 години
не щат брак -защото брак и дете -е грижи ,финансово натоварване /Та сатрите ергени запискат телата си ,пускат шкенбе,оплешивяват ,похабени /не са млади и секси/,нямат пари ,кариера ,бъдеще,чувстват се излъгани /защото филмите им обещават ''малди готини мацки'' /Комплексирани озверели погрознели -единствената утеха са им думите на БАХУРОВЦИ- 40-50 год възрастн и дебели и грозни,неуспели мъже -които мноооо разбират ,ама много :)))
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bahurогромно количество озверели самотни стари ергени на 30 -40 год не успел ида забогатеят ,да изградят кариера ,или да станат мутри биват натирени от работа ,остават безработни ,или живеят при майка им -да ги издържа.Такива ''мъже'' нямат дом, неспособни са да издържат семейсво ,Измествани са от 1.стари богати мъже/които предлагат висок стандарт на живот /или от2/ млади мъже -20 30 годишни -които стават за секс.Споменатите стари ергени не искат приятелка /за да неангажирани.не щат брак,
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po Dobre bes brak saschto da palnat djobovitena Advokatite
68
2
 
6
 
! Отговори
Джентълмен преди 8 години
Даа, момичета ,безбрачието е хубаво,удобно нещо! Сигурен съм, че която и да е от вас- свободна дама ,колкото и да я молим за това, никога няма да приеме да сложи брачен пръстен на ръката си в името на модата и свободата:-). За нас, Вашите желания са закон! Затова си спестяваме напоследък и сватбите и венчавките. Горчиво ;-)!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не подписвайте никой не може да ви задължи а пък хомосексуалните двойки драпат със зъби и нокти за законен брак.да не станат един ден мнозинство ха ха ха....Проучването е американско промивайте се...
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако смятате, че нещо във връзката се променя към по-добро със сключването на брак, по-добре се откажете! Бракът има само юридически последици - ставате наследници един на друг с партньора си и носите солидарна отговорност за задълженията си...
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е за вярване колко необразовани лелки има у нас, за да наричат дете "незаконно". Всяко дете е законно и разполага със същите права,с които роденото по време на брак дете, за справка си отворете Семейния кодекс, ако трябва!
64
2
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 8 години
Ами символизира, да. Но хората предпочитат да се уповават на символи, ритуали и хоругви и си мислят, че като се оженят официално, това ще бетонира връзката им за вечната безкрайност. Повечето от тях отпадат от играта още при появата на първото дете, когато става ясно, че били поели отговорност да се оженят и да си направят сладурска фотосесия, но им е непосилно да поемат другата по-голяма отговорност - да отгледат човек.
63
5
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
Едно дете никога не е грях. Но е грях е да се вречеш неискрено в някогои в нещо и да създадеш нещо (семейство) без да си искрен, при наличие на колебание, с двуличие в душата и тази нечистоплътност да се мъчиш да я скрепяваш с подпис. Да създадеш деца в този неискрен брак и да допуснеш той да се разпадне и те да страдат. Ето това е грях първо към твоя собствен морал, после към децата ти. Всичко друго е тинтири-минтири, Господ и прочие.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Православните християни, каквито сме и ние, носят халките си на десните ръце (както е било в началото). Но католиците изменят това правило и слагат венчалните пръстени на левите си ръце. Кръглата форма на брачната халка символизира вечната безкрайност и неразделимост в живота.
61
4
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Мака, баща и дете не са ли семейство? Приятелките ви са сбъркали не формата, а персоната. Такава изначална грешка води до провал винаги, независимо какво създаваш с грешните хора - семейство, екип, фирма, отбор или друго. Били създали дете без брак и работата гръмнала. Тя ако ще гърми, ще гръмне и с брак.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 62Няма нищо за мъдрене от обща култура поне това трябва да се знае
59
9
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Съжителството без брак не е добро нещо, но още по-лошо е да се разждат незаконни деца от това съжителство. Както и да го кръщавате, семейни начала, или с тривиалното "хойкане", то си е все същото нещо. Не е семейство, нито пред държавата, нито пред бога.А незаконните деца са голям грях, дори и пред самото дете.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сключвайки брак, ние се свързваме с другия човек и трябва да се стараем всеки ден връзката помежду ни да става все по-здрава. Бракът всъщност наистина отнема от свободата ни, както казват критиците и противниците на семейната единица. Влизаме в зависимост - ти и твоите действия зависят от човека до теб. Решенията, които вземаш, са общи решения. Действията, които вършиш, са за вас двамата. Ти си се обвързал с човека до себе си и си станал едно цяло с него.
57
3
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
То ако решиш да кръшкаш, никаква халка не спасява. Както е казал и друг тук - бракът е в главата, а не в подписа. Повечето хора все още смятат брака за някакъв тип застраховка за това, че няма да бъдат отхвърлени, но животът непрекъснато ги опровергава, сервирайки им изненади дори и в привидно стабилни семейства.
56
4
 
1
 
! Отговори
---- преди 8 години
58, хайде да обясниш на всички какво означава халката? Явно си женен или си омъжена. Чакам с интерес да видя какво точно ще измъдриш.
55
5
 
6
 
! Отговори
------ преди 8 години
Това съм го изтървала. 5, "Едно дете трабва да расте с баща и майка, а не с майка си и приятеля й!!Брака е поемане на отговорност. Всичо останало е свободен режим за безотговорни хора!"Е подобна глупост не бях чела отдавна. Явно е писана от бракуван. Глупост е, защото всички хора, които познавам и нямат брак и имат деца и живеят заедно и се грижат за децата си, при тях децата наричат бащите си ТАТКО и знаят, че това е ТАТКО, а не приятелят на мама!"Приятел на мама" е за някоя к?ха клюкарка!
54
3
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Точно така. Бракът е начин за оцеляване и за самоопределяне. И нещо повече - човекът е социално животно, той е вид, който живее в група и в партньорство. Биологически, ние сме вид, който е такъв, какъвто е. Ето защо в днешно време нямаме нужда да се самоопределяме чак толкова много, но все още имаме нужда от друг от нашия вид, затова съжителстваме успешно и без да се женим.
53
5
 
7
 
! Отговори
Чичо-Дедко преди 8 години
до 55 Надя:Наденце, това са глупости, които пишеш :) и ти го казвам от собствен опит :) Веднъж съм разведен, живея на семейни начала със сегашната си жена от 9 години, имаме син на 6 и... нещата са си много добре. Семейството е в главата, а не в подписа ;)