Без капка вода, без залък храна... за пустата красота!

Тийнейджърката Ели достига ужасяващите 34 килограма
Обновена: 9 дек 2015 14:49 | 8 дек 2015 21:11,
51

Снимка: Daily mail

Седмица без никаква храна и без капка вода. На това се подлагала тинейджърка, която била на крачка от смъртта, след като седмици спазвала убийствен хранителен режим. И всичко това, заради отчайващата и разяждаща нужда да бъде популярна в училище.

Когато е едва на 17, в разгара на борбата й с анорексията, Ели Лиезоу достигнала 34 килограма.

След една пълна седмица на абсолютен глад тялото й буквално се сринало и била отведена в болница, където медиците се изумили как изобщо все още е жива.

Към пръстите на ръцете и краката не достигала кръв, дори ноктите й започнали да почерняват. Дългата й руса коса падала на кичури, а ребрата й стърчали изпод кожата.

Ели признава, че искала да свали килограми, за да да се почувства по-значима и популярна. "Исках да стана слаба, за да ме приемат всички. Когато започнах да отслабвам изведнъж имах повече приятели и всички ми правиха комплименти. Тогава си помислих, че ако продължа да отслабвам, ще ме харесват още повече хора, а ако напълнея никой няма да иска да ми бъде приятел", разказва момичето пред "Дейли мейл".

Ели е от Мелбърн, Австралия, и била жестоко подигравана като дете. Въпреки че е само няколко килограма над нормалното тегло за възрастта си, в училище децата я наричат "кит" и я бутат, докато върви.

Затова на 15 години Ели се записва на плуване. Започва напрегната програма с тренировки по 6 часа на ден, само за да загуби повече килограми. Но с времето плуването отнемало повечето от деня й и започнало да орязва социалния й живот. Въпреки че достига до Олимпийските квалификации за тинейджъри, Ели се отказва от спорта и се съсредоточава върху приятелите си.

За да не качи килограми след спирането на тренировките, Ели започва да яде само риба и зеленчуци, но в много малки количества. Само след два месеца отслабва драстично и влиза в болница за първи път.

Въпреки че семейството на Ели й носи само вкусни неща за ядене, момичето отказва да се храни. "Чувствах се ужасно, чувствах се лакома", споделя тя. За няколко месеца сваля около 40 килограма от теглото си.

В последните фази на болестта, след седмица без никаква храна и вода, Ели влиза в банята и си налива чаша с вода. След само една голяма глътка, тялото и изпада в шок. Събужда се на пода, до стъклата от чашата около себе си. Тогава осъзнава, че има нужда от помощ.

В болницата й съобщават, че черният й дроб и бъбреците й работят едва. И още само няколко часа на убийствения режим щели да бъдат фатални.

Днес Ели се храни здравословно и изглежда по-красива от всякога. И се обръща към всички, които се борят с коварната болест и им казва: Изберете живота!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Колко е красива на 9 и 10. Другите не желая да ги гледам. Ужасно е това, което си е причинила.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързяло ги да ходят на фитнес??? Анорексичните тренират до припадък, не е само гладът. Дори когато ги вкарат в болница с опасност за живота, правят тайно упражнения в стаята и тичат на място, за да продължат да отслабват.
37
1
 
2
 
! Отговори
25г. преди 8 години
''...за пустата красота!''Само не разбрах, кое му е красивото на това? Колкото и да съм закъсал, няма да си легна с такава. То ще ръби на кокъл, и с възглавници да я облепиш, пак няма да помогне.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощ от публиката: Последните две снимки,не разбрах,преди или след анорексията са?
35
0
 
1
 
! Отговори
Мидни от Хавстралия преди 8 години
Сигурно е видяла $идни програмиста и желанието и за живот я е напуснало завинаги.
34
4
 
7
 
! Отговори
мода преди 8 години
цялата тая мода на кльощавите е въведена от педерастите моделиери те искат жените да са плоски като мъже заради едни извратени хора целият свят се побъркапедерастията трябва да се забрани със закон
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е модерно да прикриват хранителните си разтройства като казват,че са станали вегани, минали са на "здравословен режим без животински продукти" и т.н.,следете дъщерите и приятелките си навреме...
32
3
 
38
 
! Отговори
LiveEvil преди 8 години
Това си е психическо заболяване,А една жена трябва да изглежда така, че да ти се иска да и изядеш, а не да я нахраниш.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малоумница
30
0
 
17
 
! Отговори
mda преди 8 години
Колко жалко, че не се намерил един истински приятел, който да и каже че е била красива, а тя е била красива. Родителите и не са били до нея когато е имала нужда от тях и тя е намерила за себе си някакъв начин да се бори и за малко да разбере колко може да е фатален. Пожелавам и сега когато се осъзнае сам за себе си какво точно е сбъркала в преценката си за себе си и за света да намери човек до себе си който да е с нея и да я вижда красива каквато е. И един ден да може на децата си да покаже крас
29
10
 
12
 
! Отговори
Пусти мързел преди 8 години
Отвратително! А вместо да гладуват, можеха да ходят на фитнес, а после да си сготвят нещо полезно и вкусно и да имат идеална фигура. Но пусти мързел - хем ги мързи да готвят, хем ги мързи да спортуват... Но всеки сам си избира, това е хубавото на демокрацията.
28
1
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
света Богородице на тия жени чавка им е изпила мозъка?!?!?!? :-О
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анорексията е психосоматично заболяване. Нейната "тъмна" (дарк) страна е булимията. И двете са следствие от изпортено отношение към себе си вследствие на травми от наранявания на идентичността ни. Въпросното изпортване може да се нарече свърхвглеждане в съществото си, пристрастяване към пожелаван образ, който трябва да замести преди това формирания действителен.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се получава, когато децата ни живеят в една тотална масмедийна псевдореалност. Налагането на типове и образци, които да се следват, е форма на диктатура - не политическа, а медийна. Разбира се, в дъното на всичко са медиите на американците, които не спират глъчката. Пак американците!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе това дете какви родители има, че да я изпуснат и да стигне до такова положение. Тук не става въпрос за ден - два, нито за седмица, момичето се е сривало психически месеци наред.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седнали сме тук да цъкаме и да се чудим, обаче всяка втора е булимичка или анорексичка, да не мислите, че слабите фигури на момичетата по заведенията, телевизията и на всякъде, които виждате са от много спорт и здравословен живот. Жените яко гладуват, повръщат, тъпчат се с хапчета за отслабване и какви ли не други го*на за да са слаби, да не се залъгваме това е реалността. От нормален спорт и хранене няма, как да станеш кокал или пък да си супер релефен, за това се иска гладуване.
23
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква хубава е станала на последните две снимки - лицето й грее, хубаво лице с розови кръгли бузки. Жената е хубава с извивки и с пухкавки места.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя има акъл, но анорексията е психично заболяване, така че то й пречи да мисли "трезво". най-вероятно много хора са можели да помогнат по-навреме, като родителите, роднини, близки, учители... но все пак си мисля, че след като е на такава възраст, родителите трябва да поемат отговорността и да я заведат на точния специалист - но в света все още се гледа лошо на ходенето при психолог/психиатър...
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това не е красота това е изврaтенo
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо се е объркала. Това тяло няма нищо общо с красотата.