Клъцни-срежи: Когато дефектът става ефект

В морето от силикон, има и звезди с красив естествен бюст
11 дек 2015 19:15,
1
Клъцни-срежи: Когато дефектът става ефект
Снимка: Архив Reuters

Преди няколко години в САЩ реклама с мотото "Защото красивите жени са с всякакви форми и размери", стана абсолютен хит. Има ли мярка в естетиката? Всеки иска да бъде вечно млад и красив. Как хирургията може да промени някои недостатъци на тялото ни – реални или такива, за които ние си мислим, че не ни отиват?

Президентът на Националното Българско Дружество по Естетична хирургия и Естетична Медицина д-р Николай Сердев обясни, че няма как младостта да се запази завинаги, защото човек остарява непрестанно. Според него трябва да се поддържа естетиката и самочувствието на пациентите, че са харесвани в обществото.

"С времето черепът намалява, а кожата се удължава. Губи се формата на лицето и затова вечна младост не е постижима, но можем да поддържаме естетиката. Аз работя с научните основи на красотата", разясни в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR д-р Сердев.

По думите на експерта основните правила са естетическите пропорции.

"Симетрия в човешкото тяло не съществува. Лявата и дясната половина са различни, развиват се поотделно. Естетиката не работи само със симетрия. Пропорциите са важни", уточни специалистът.

"Най-общо да кажем лицето трябва да се разделя на три еднакви части. Обикновено носът в нашата етническа група е малко по-дълъг, навлиза в долната част и се нарушава балансът", обясни д-р Сердев.

Той допълни, че е грешно мисленето, че лифтингът предотвратява бръчките. По думите му трябва да се подчертаят и обемът на скулите и брадата - това е триъгилникът на красотата.

Д-р Сердев уточни, че оперират само мотивирани пациенти, които знаят какво искат. Пациенти, които се колебаят и са психически нестабилни, не са подходящи.

"Има жени, които не харесват нещо в себе си с години, но една нощ не издържат и на сутринта пристигат. Искат веднага операция, но това не е подходящо. Те могат после да не харесат финалния резултат, защото нямат представа какво е правилно за тях", даде пример той.

Според писателката Милена Фучеджиева всеки е свободен да се тунингова както си иска. По думите й обаче рядко операцията е истинска необходимост, а по-скоро само вътрешна.

"Бруталните намеси са вече въпрос на интелигентност дали ще си ги причиниш, защото веднъж направиш ли ги, връщане назад няма", коментира тя.

Фучеджиева сподели, че има огромен белег на корема, вследствие на катастрофа, но не е предприела нищо, за да го заличи.

"Нито ми е попречило на нещо, нито някой ме е харесал по-малко", сподели тя.

Във видеото на предаването "ДНЕС" ще видите кои са чуждите звезди с най-красиви естествени гърди, които са такива единствено по усмотрение на Майката природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aide stiga poveche ot polovinata sa nakalcani otvsqkade