Знаете ли, че... Никой от "Бийтълс"-ите не е можел да разчита нотите?

Първоначалното име на "Бийтълс" било "Джони и лунните кучета"
18 дек 2015 16:37, Михаела Лазарова
31
Знаете ли, че... Никой от "Бийтълс"-ите не е можел да разчита нотите?
Снимка: facebook

Музиката е навсякъде около нас. Тя е чудо, изкуство, любов, усещане, радост. От  рубриката на Az-jenata.bg- "Знаете ли, че...?" ще споделим няколко интересни факта за музиката, които ще ви накарат да слушате красивите й тонове още по-често!

Слушането на музика докато работите, подобрява забележително физическото благосъстояние и продуктивност.
Според изследванията, повечето хора харесват оригинала на дадена песен повече от римейковете й, но не защото наистина е по-добра, а просто защото са я чули първо. Това се случва на подсъзнателно ниво.

Любимата песен на всеки човек е такава, защото я свързва с приятна емоция или събитие от живота, отново на подсъзнателно ниво.

Никой от „Бийтълс“-ите не е можел да разчита нотните знаци.

Сърдечният ритъм се синхронизира с ритъма на музиката, която слушате в момента.

Цветята растат по-бързо, когато „слушат“ музика.

Елвис Пресли не е написал нито една от песните си.

Стилът музика, който слушате променя нагласата ви към света и възприемането му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Том преди 8 години
Поради т.н. "сексуална революция" в Америка през 60-70те години на миналия век и "културата" и новите "ценности" на използване на халюциногенна дрога, разврат и сексуални извращения като хомосексуализма - твърдата християнска основа на която е изградена Америка е подменена с нещо зло. Когато отнемеш основата от една сграда тя рано или късно рухва. Затова Америка днес е в това състояние - на световен източник на безморалност и гнусни неща които прикрива зад думата демокрация.
16
4
 
3
 
! Отговори
Том преди 8 години
Бийтълс са сатанинска група използвана за целта да предизвикат разпадане на морала и християнските ценности в Америка. Те както и много от другите групи по онова време са свързани с ученията на сатаниста педофил кроули който е бил в контакт с демони, когато е умирал и истината за това което е сторил му е ставала ясна е промълвил "аз съм объркан ...", подобно нещо става и с други сатанисти на смъртния им одър - изведнъж им просветва колко много са сгрешили - твърде късно.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е поредното доказателство,че всеки се занимава с това дето не му е работата ;))))
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да обясни ,защо Боб Дилен е използвал това фамилно име ,а не рожденното си - РобъртАлън ЦИМЕРМАН ? Благодаря предварително .
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОВЕЧЕТО МУЗИКАНТИ, КОИТО ЧЕТАТ НОТИ СА ЗУБРАЧИ И БЕЗДАРНИЦИ! НИТО ЕДИН НАИСТИНА ГЕНИАЛЕН МУЗИКАНТ НЕ Е УЧИЛ МУЗИКА В УНИВЕРСИТЕТ! ФАКТ!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нотите са създадени главно, за да улесняват класическите музиканти, които нямат възможност да наизустят всички произведения, за рок музиката и други популярни жанрове не е необходимо музикантите да "четат" ноти, въпреки че не би им навредило, но в днешно време има много други начини за разучаване на музика, като китаристите са леко облагодетелствани в това отношение.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преста;аш ли си, брато, Джимарата се се гъне над жиците, а некое сополяндърче му прелиства партитурата!!!!!!!! смеххххх! аре, журналиската пей гамата!
10
7
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
бог е Челентано а "бийтълс" са извънземни . "чудя " се , как играят пръстите ИМ по грифа на китарите без да "четат ноти " - всичко е измислици , не вярвам на тези клюки !
9
2
 
6
 
! Отговори
четач на ноти-спец преди 8 години
даааа, никой от битълците не е чел нотите .... в първи клас! тека е!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ КИТАРИСТИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА, АВСТРАЛИЕЦЪТ ТОМИ ЕМАНЮЕЛ, Е УЧИЛ ЕДВА ДО 4-ТИ КЛАС! ФАКТ!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ИСТИНА ЗА БИТЪЛС.В началото, да. Но после са били нотно грамотни.Да не говорим за продуцента им, който е гений също и спец в аранжирането.
6
0
 
4
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
И в днешно време има много от нас които не могат да "разчитат нотите" и изобщо не чуват за какво им се "пее" !!!
5
2
 
12
 
! Отговори
dp преди 8 години
Истина е, че Бийтълс не са знаели ноти - което не пречи Ленън-Макартни да е най-голямото явление като автори на музика от Бетовен насам (и Джон и Пол имат и много хубависамостоятелни песни после но големите неща са от времето им заедно).В стари записи (отхвърлени за издаване тогава) понякога се чува как споменават"сега на еди кое си прагче" и т.н., човек като не знае един език си измисля друг.Помнели са наизуст целите парчета и толкова, чии песни са по-прецизно изпипани.
4
5
 
5
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Истината е, че в рок музиката, където 80% си е чиста импровизация, много малко музиканти могат да четат ноти. Всъщност дори тези, които могат да четат, много рядко прибягват до това си умение. Мога да изброя повече китаристи, които свирят само по слух, отколкото такива, които използват активно ноти. Дори и за композиране не са толкова нужни. Нотите са задължителни единствено за класическата музика.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука съвсем са се побъркали с тая цензу ра :(написах> .... *** на промяната...Явно тия неграмотници от редакцията думата "ДУХ" я разбират като френска любов.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то Битълс никога не са били еталон за пеене, а по-скоро за духа на промяната по онова време. Емоционална музика, а не изпипана професионална.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е съвсем точно. Още през 60-те Пол Макртни става нотно ограмотен и в последствие си пище са аранжиментите. По принцип нотите за генните не са от значение. Хендрикс, ББ Кинг, повечето рок музиканти не разчитат на нотното писмо за да създават творбите си.

Спонсорирани публикации