Колумбийците бесни: Мис Вселена си е наша!

Адвокати вече подготвят иск, причинена е морална щета на страната
22 дек 2015 18:48,
11
Колумбийците бесни: Мис Вселена си е наша!
Снимка: архив Reuters

Група колумбийски адвокати подготвят иск към организаторите на "Мис Вселена-2015" във връзка със скандала, разразил се на финала на конкурса за красота в Лас Вегас, предаде ТАСС. В Twitter правистите са съобщили, че възнамеряват да поискат компенсация за вредата, нанесена от водещия, назовал неправилно името на победителката.

Още по темата

Грешката при огласяването на победителката нанася "не само материална, но и морална щета на 40 милиона колумбийци", отбелязва авторът на инициативата за иска Абелардо де ла Есприеля. "Короната ("Мис Вселена") - е придобито право и те не могат да ни го отнемат", казва юристът.

Финалът на конкурса на 21 декември беше помрачен от объркване. Огласявайки името на победителката водещият погрешка обяви за "Мис Вселена" представителката на Колумбия, 21-годишната Ариадна Гутиерес Аревало. На главата й вече беше поставена короната, когато Стив Харви започна да се извинява, че неправилно е прочел името в подадения му плик. Водещият обяви, че в действителност "Мис Вселена" е 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вурцбах.

Де ла Есприеля подчерта, че "мащабът на нанесената вреда не се поддава на изчисление". В същото време той отбеляза, че има доказателства, че бившият собственик на конкурса за красота Доналд Тръмп има връзка с отнемането на короната на колумбийката.

Скандалът по повод финала на "Мис Вселена" предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Потребителите изразиха подкрепата си за Ариадна Гутиерес Аревало и настояха короната да бъде върната на тяхната сънародничка. Някои дори предложиха тази година по изключение да има две победителки- колумбийката и филипинката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Така и не разбрах покрай този скандал,имаше ли наша невеста,която да ни представя?
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Нищо подобно, просто на саждата й се нареди да опере пешкира, за да не излязе наяве, че са нагласили нещата, а в последния момент някой е наддал или надделял, или каквото и да е там.
4
6
 
9
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Не знам за филипинката, не съм спал с филипинка, ама колумбийките са много, ама много палави в леглото. Аз съм за колумбийката засега.... докато някоя филипинка не ми промени мнението. :D :D :D
3
1
 
36
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
А пък аз не разбирам как може да се об ъркаш и да прочетеш име, което не е написано в плика, който са ти дали.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bb I cc ..vednaga da opraviat situaciata!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре бе, тия пъ безгрешни колумбийските адвокати. аре стига смешки. адвокатите на кокаиновите крали, били безгрешни. тая щото е на някой от подземния свят, та аре.