Новият сезон на Game of Thrones - преди поредната книга

Джордж Р.Р. Мартин не успял да завърши "Ветровете на зимата"
6
Новият сезон на Game of Thrones - преди поредната книга
Джордж Р.Р. Мартин. Снимка: архив, Ройтерс

Джордж Р.Р. Мартин, автор на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", залегнала в основата на сериала "Игра на тронове", съобщи в блога си, че не е успял да завърши поредната книга в крайния срок до 31 декември, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Книгата "Ветровете на зимата" няма да бъде публикувана преди началото на шестия сезон на "Игра на тронове" през април" - пише Мартин и поднася извиненията си на читателите. По думите му, забавянето е разочаровало редакторите и издателите, телевизионния канал HBO, който заснема сериала, литературните агенти и преводачите.

"Книгата не е донаписана. И едва ли ще бъде довършена утре или през следващата седмица. Да, написано е много. Стотици страници, десетки глави. . . Но остана да се напише още немалко", признава Мартин. "Не мога да кажа кога ще бъде довършена и кога ще бъде публикувана", добавя писателят.

Мартин пише, че първоначално е обещал на издателите да завърши "Ветровете на зимата" в края на октомври 2015 година, а след това за 1 януари 2016 година. По думите му писането върви ту добре, ту зле. Не може да се каже как ще продължи в бъдеще.

Цикълът "Песен за огън и лед" към този момент се състои от пет книги, по които са заснети пет сезона от сериала "Игра на тронове". Първият роман е издаден през 1996 година, а последният - през 2011 година.

Снимките на шестия сезон на "Игра на тронове" започнаха през юли. Сюжетът се гради както върху вече издадени книги на Мартин, така и върху неизлизали досега. Писателят е в тясно сътрудничество със създателите на телевизионната поредица.

Шестият сезон на "Игра на тронове" ще стартира на HBO през април 2016 година.

"Игра на тронове", чиято премиера е през април 2011 година, стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод. Сериалът е носител на много награди, сред които 26 "Еми" и "Златен глобус". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Игра на тронове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Книгата се бави за да може шести сезон да направи още по-големи рекорди. Аз мисля, че я е написал, но от НВО са му казали да не я пуска напазара.Рейтинга на сериала със всеки сезон се покачва. Питият сезон е гледан в Сащ от 20 милиона американци - 8 от тях са гледали на първото излъчване по канала а останалите на повторения и стриймване от сайта на нво. През 2015 сериала е изтеглен от торенти 14.4 милиона пъти.
4
0
 
9
 
! Отговори
Жоржи Мартин преди 8 години
До DiscoveryСлушай, сладур. Аз на този господин книгите и сайта му ги чета още от 2005-та година. Това по мои сметки са над 10 години - много преди да беше направил "*** брандинга" и други подобни безумия. Той си е такъв. Знаеш ли петата книга Танц с дракони откога се чака? Аз лично я чакам от въпросната 2005-та година, като познавам хора, които я чакаха много преди това. Всички помним кога излезе - едно има няма 10 годишно закъснение. Не е масово производство изкувството, ама тоя си е такъв
3
1
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
До 3:Ми вземи пиши ти книга бе... тва да не ти е масово производство. Тая поредица направи егати брандинга и е нормално човека постоянно да пътува и да взима още пари от разни мероприятлия на ляво и дясно... ти кво искаш... продава милион копия и веднага да пусне следващата ли... е няма как да стане!!! Иначе от HBO ясно казаха, че вече няма да се водят по книгата... така че ще е интересно после да видим и версията в книгата. Какво са се разбрали, смао те си знаят, но книгата и филма са класика
2
1
 
11
 
! Отговори
Жоржи Мартин преди 8 години
Цялата поредица е един огромен скам и суиндъл. Жив и здрав да е тоя *** на снимката, но то не става всяка седмица да си на различна софра из света (справка - личния му сайт) и едновременно с това да работиш (в случая пишеш). Истината е следната - поредицата никога няма да бъде завършена, затова и се отказах да я следвам след четвъртата книга. Като слушам и чета отзивите за петата - по-скоро не съм сбъркал. Отделно както и да завърши, все ще има недоволни.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде айденавел се е толкова ниско пред HBO, че няма да може да се изправи до 2017книгата можеше да излезе много по-рано, но сериала се бори за рекорд и ще се чака колкото е нужно