Новата година - нови надежди, вяра, но и обещания

Как да бъдем по-постоянни в поставените задачи през годината
Обновена: 5 яну 2016 10:30 | 4 яну 2016 18:55,
5
Новата година - нови надежди, вяра, но и обещания
Снимка: bgonair.bg

Вече сме в четвъртия ден на новата година. Обещахте ли си нещо на 31-и декември? Звучат ли ви познато фрази като: "От Нова година започвам на чисто", "От 1-и януари ставам друг човек".

Обикновено малко преди да удари дванайсетият час най-често се кълнем пред себе си - ще спра цигарите, ще започна да спортувам, ще отслабна, ще спра да се ядосвам за глупости, ще си хвана ново гадже, ще си намеря нови приятели.

На Нова година сякаш получаваме нов заряд и сме готови да си обещаем какво ли не. И си вярваме, че ще имаме сили да го изпълним. Но обикновено след приключването на новогодишната нощ всичко се връща в старото русло.

Фотомоделът Владина Цекова смята, че е по-добре да не си даваме обещания, защото като не ги спазим, ще се разочароваме. Тя разказа в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR, че много хора си обещават да отслабнат или да спрат да пият, но това не се случва, защото не им стига волята.

"По празниците ние просто си пожелаваме. А тук е важна вярата и надеждата. Аз не си давам специални сакрални обещания в новогодишната нощ, за да не разочаровам себе си. Волята на хората се проваля, затова се провалят в новогодишните обещания", заключи Владина Цекова.

Предприемачът Станислав Милев пък смята, че ако човек си дава обещания, в които не е много сигурен, че му допадат, ги обрича на провал.

"Човек трябва да прави това, което му харесва. Правейки обещания в тази посока, има по-голям шанс да бъдем успешни", посъветва Станислав Милев.

По думите му много хора харесват крайния резултат, но не биха извървели целия път за постигането му. Заради това и много от обещанията остават несбъднати, заключва предприемачът.

Как да превърнем своя списък с обещания в реалност вижте във видеото на предаването ДНЕС:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ники преди 8 години
И аз си обещах да спра да пия, ама найсе. Много празници в началото на годината! Предлагам нова година да е на 1- ви август!
3
0
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Както се вижда най-често за да се случат промените които желаем се налага цялостно изменение на начина на живот и приоритети на човека а това не е толкова лесно колкото да си пожелаем нещо. Човек трябва да е готов да търпи на несгоди и лишения за да доведе нещата докрай а колко хора им се минава през това? Хората предпочитат да не се натоварват излишно и може би са прави в предвид и без това големия стрес и натоварване на което са подложени в нашето общество.
2
0
 
3
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Да вземем например редуцирането на телесните мазнини. Чудесно пожелание, но трябва да се вземе в предвид какво коства това. А ето какво коства - сменяне на начина на хранене с друг по-рестриктивен което създава усещане за лишение, включване на спортен режим което значи намаляване на останалото свободно време и трениране редовно независимо дали ни се тренира или не, отделяне на средства за хранителни добавки които да ускорят процеса. Отказване от вредни навици които пречат на прогреса.
1
0
 
2
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Проблема не е с даването на обещания каквито на човек да му харесват, близо до ума е че човек си пожелава неща които му харесват. Трябва да се предвиди лично време, средства и да се знае че промените ще причинят дискомфорт за определено време докато се постигне промяната. Преди да се добави нещо в живота на човека други неща трябва да се махнат а това е болезнено защото той е свикнал с тях и може да не готов за промяната.